Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen “2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri” kapsamında Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Merkez Kütüphanesi’ne “Mekânda Erişim” kategorisinde turuncu bayrak ödülü verildi.

YÖK tarafından 2018 yılında başlatılan ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen  “2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri” sahiplerini buldu.

Engelli öğrencilerimizin eğitim-öğretimlerini sürdürürken fiziki bir engelle karşılaşmamaları için çalışmalarını aralıksız sürdüren Üniversitemiz; İlahiyat Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Merkez Kütüphanesinde mekâna erişim konusunda yaptığı düzenlemelerden dolayı “Turuncu Bayrak” almaya hak kazandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl çevrim içi yapılan törene; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ ve Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI video konferans yöntemi ile katılım sağladı.

Engelsiz Üniversitesi Ödüllerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, şu ifadeleri kullandı:

“Üç farklı birimimizin YÖK tarafından Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında mekânda erişim kategorisinde turuncu bayrak kazanmaları, ‘Engelsiz Yükseköğretim’ misyonu ile hareket eden ve bu bilinçle tüm birimlerini erişilebilir hale dönüştürmek için çabalayan Üniversitemizi fazlasıyla mutlu etmiştir. Hedefimiz tüm birimlerimizi erişilebilir hale getirmektir. Bu vesileyle YÖK Başkanımız ve YÖK üyeleri başta olmak üzere engelsiz üniversite şiarı ile çalışan tüm personelimize teşekkürlerimi sunuyorum.”