15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti ve Anadolu Ajansı Sinop Bürosu tarafından düzenlenen “Vatanı Canı Pahasına Koruyan Milletin Zaferi” başlıklı fotoğraf sergisi Sinoplularla buluştu.

Sinop Kültür Merkezi’nde açılan sergiye; Türkiye Büyük Millet Meclisi 29. Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop, Vali Dr. Mustafa Özarslan, Ak Parti Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, il protokolü, kurum müdürleri, akademik-idari personelimiz ve vatandaşlarımız katıldılar.
Programın açılış konuşmasını yapan 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Gazetecilerin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çektikleri görsellerle tarihe not düştüklerini dile getirerek serginin hazırlanmasında emeği geçen yerel basın kuruluşlarına ve Üniversitemize teşekkür etti.
Konuşmanın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi 29. Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop ve il protokolü, serginin açılış kurdelasını kestikten sonra Anadolu Ajansı ve Yerel Basınımızın objektifinden 15 Temmuz darbe girişimi akşamı ve Demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoğrafları inceledi. Sergide İstanbul, Ankara ve Sinop’ta 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler yer aldı.




