Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programının Altıncı Dönemi (CSD – VI) kapsamında Üniversitemizin iştirakçi kurum olduğu AB projesi kapsamında Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’a bilgilendirme ziyareti gerçekleştirildi.

Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyarette; S.S. Abalı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Sayın Ömer TUNCER, Sinop Valiliği Ar-Ge Sorumluları Sayın Ümit AYDIN ve Sayın Kerim CEVAHİR ile birlikte proje teknik koordinatörü Sayın Prof. Dr. Sabri BİLGİN katıldı.

CSD-VI kapsamında hibe almaya hak kazanan 33 projeden biri olan “Karadeniz’deki Deniz Memelilerinin Korunması İçin AB-Türkiye Sivil Toplum İşbirliğinin Güçlendirilmesi” (Strengthening the EU-Turkey Civil Society Cooperation for the CONservation of CETAceans in The Black Sea) başlıklı projenin faaliyetleri hakkında rektörümüz ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Üniversitemizin yanı sıra S.S. Abalı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi, Mare Nostrum (Romanya, Köstence), Thünen Enstitüsü (Almanaya, Rostock) ve Sinop İl Özel İdaresi ile birlikte yürütülecek olan proje faaliyetlerinin 15 ay içerisinde tamamlanması planlanmıştır.