Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Ayşegül DEMİR tarafından yürütücülüğü yapılan “Yaşlı Dostu Yaşam Atölyesi” sosyal sorumluluk projesi kapsamında boyama çalışması atölye faaliyeti olarak “Geometrik Motifler Workshop Çalışması” gerçekleştirildi.

Sinop Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe; Proje yürütücüsü Doç. Dr. Sayın Ayşegül DEMİR başkanlığında, Huzurevi Müdür Yardımcısı Sayın Esra PEKTAŞ, Proje üyeleri Öğr. Gör. Dr. Sayın Şermin SEZER, Arş. Gör. Dr. Sayın Mutlu ALTUNTAŞ, Eğitimci olarak Öğr. Gör. Sayın Esra DERELİ, öğrenciler ve huzurevi sakinleri ile refakatçileri katıldı.

Huzurevi sakinlerinin toplumsal yaşam koşulları içerisinde yaşam enerjilerini korumak ve aktif yaş almaları için gerekli yardım ve destek imkânlarını artırmak amacıyla Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr. Gör. Sayın Esra Dereli öncülüğünde uygulamalı olarak “Geometrik Motifler Workshop Çalışması” gerçekleştirilmiş ve huzurevi sakinlerinin gündelik hayatın ihtiyaçlarını karşılayacak potansiyelde olduklarını, fiziksel ve ruhsal güçlerini kullanabildiklerini göstermek ve özgüvenlerinin artmasına destek olmak hedeflenmiştir.

Kuşaklararası/Kurumlararası etkileşimin gerçekleştirilmesi sağlanarak toplumsal katkı ve farkındalığın kalıcılığın sağlanması amacıyla hayata geçirilen bu proje ile ortaya çıkan ürünler kitap ayracı haline getirilerek, hatıra olarak Kurum Müdürü Sayın Seyit BULAK’a takdim edildi.