Geçtiğimiz aylarda Sinop’u ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa VARANK, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ile yaptığı görüşmede, Üniversitemiz öncülüğünde Sinop’a Teknokent kurulmasını için destek sözü vermişti. Sayın Bakanımızın destek sözü sonrası Sinop’a Teknokent kazandırmak için çalışmalarına yoğunluk veren Üniversitemiz, paydaşlarıyla ‘Kurucu Heyet Protokolü’ imzalayarak ilk önemli adımı attı.

Valilik Toplantı Odası’nda düzenlenen Sinop Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Protokolü İmza Törenine; Sinop Valimiz Sayın Erol KARAÖMEROĞLU, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop Belediye Başkan V. Sayın Hüseyin MİNOĞLU, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Salim AKBAŞ, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ ve Üniversitemiz Teknoloji Taransfer Ofisi Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Samet ERDEM katıldı.

İmzalanan protokol ile Üniversitemiz bünyesinde kurulması hedeflenen Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Başkanı olarak Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN yetkili kılınırken, “Başvuru Dosyası’’nın hazırlanma süreci için Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ görevlendirildi.

Bu kapsamda, Teknokentin kurulması için gerekli tüm çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na müracaat edilmesi hedefleniyor.

Teknokent Yerel ve Bölgesel Ekonomiye Önemli Katkılar Sunacak

Teknokent’in kurulması ile birlikte tüm sanayi kuruluşları ve araştırmacılar devletin Ar-Ge için ayırmış olduğu kaynak ve imkânlarından Üniversitemiz aracılığıyla rahatlıkla faydalanabilecek.

Teknokent, yerel ve bölgesel ekonominin gelişmesine de önemli katkılar sağlayacak.

Sinop Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Protokolü; Sinop Valimiz Sayın Erol KARAÖMEROĞLU, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop Belediye Başkan V. Sayın Hüseyin MİNOĞLU ve Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Salim AKBAŞ tarafından imza altına alındı.