25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sinop Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi işbirliğinde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” başlıklı panel düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Emel ÇANKAYA, Rektör Danışmanımız Sayın Prof. Dr. H. Demet CABAR, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sayın Ceyda DEMİR, Sinop Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Sayın Öznur TÜRKER CAN, Kadın Konukevi Müdürü Sayın Semra ÖZMERAL, Akademik ve İdari Personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Moderatörlüğünü Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ayşe İNAN KILIÇ’ın yaptığı panele, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyemiz Sayın Doç. Dr. İbrahim DEMİRCİ ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Sosyolog Sayın Elif KONUKÇU konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılışında konuşan Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ayşe İNAN KILIÇ, son yıllarda kadına yönelik şiddet olaylarında çarpıcı bir artışın yaşandığına dikkat çekerek bu artışın önüne geçilmesi için toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğinin altını çizdi.

Kadına yönelik şiddetin evrensel bir sorun olduğunu ifade eden Sayın Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ayşe İNAN KILIÇ, devletimizin uyguladığı önleyici politikaların yanı sıra, bu mücadelenin toplumun geneline yayılarak etkin ve kararlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Ardından konuşan Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyemiz Sayın Doç. Dr. İbrahim DEMİRCİ de, kadına yönelik şiddetin psikolojik etkileri üzerinde durdu.

Günümüzde duygusal güç kullanımıyla yapılan psikolojik şiddetin, en az fiziksel şiddet kadar arttığını dile getiren Sayın Doç. Dr. İbrahim DEMİRCİ, şiddete uğrayan kadınların nereden yardım alabileceklerini bilmelerinin bu durumla mücadele etmeleri açısından önemli olduğunu ifade etti.

Panelde son olarak konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Sosyolog Sayın Elif KONUKÇU ise, kadınların sadece fiziksel değil, cinsel, sözel, duygusal, ekonomik olarak da şiddetten etkilendiğini belirtti.

Sayın Elif KONUKÇU, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında da katılımcılara bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN tarafından panelistlere hediye takdim edildi.