Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca alınan karar uyarınca; Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla alakalı tedbirlerini artıran Üniversitemizde öğrencilerimizin ve akademik-idari personelimizin kullandığı alanlarda ilaçlama çalışması yapıldı.

Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımızca yürütülen ilaçlama çalışmaları kapsamında yerleşkelerimizde bulunan çalışma ofisleri, toplantı salonları, derslikler, kütüphane, koridorlar, yemekhaneler, kantinler, binalar arası geçişler, tuvaletler, personel ve öğrencilerimizin kullandığı servis araçları ile diğer toplu kullanım alanları dezenfekte edildi.

Dezenfekte çalışmasını yürüten ekiplerimiz, kapı ve pencere kolları, merdiven pervazları ve musluklar gibi elle dokunulan yerleri de titizlikle temizledi.

Çevreye ve insana zarar vermeyen organik dezenfektanların kullanıldığı ilaçlama çalışmasında, başta ‘koronavirüs’ olmak üzere herhangi bir virüs salgını ve mevsimsel olarak ortaya çıkan bulaşıcı hastalıkların önüne geçilmesi hedefleniyor.