Üniversitemizin yeni kampüs alanında, çeşitli altyapı ve 2. etap yol çalışmalarının vektör haritalarını oluşturmak amacıyla İHA (insansız hava aracı) uçuşu gerçekleştirildi.

Yeni kampüs yerleşkemizde gerçekleştirilen uçuşta, projelendirme çalışmaları için belirlenen alanların fotoğrafları çekilerek fotogrametrik yöntem ile vektör haritaları oluşturulacak. Vektör harita yapımının uçuşla gerçekleştirildiği bu çalışma, Sinop’ta ilk kez Üniversitemiz tarafından uygulandı.

Yüksek konum hassasiyetiyle 200 metre uçuş yüksekliğine sahip PPK (post-processed kinematik) ve RTK (real + time kinematik) özellikli insansız hava aracı ile yapılan uçuşta, kampüs alanımızda yapımı devam eden inşaatların son hali ve mevcut durumu fotoğraflandı.

Harita Mühendisi Sayın Fatih GÜL ve teknik personel Tekniker Sayın Fahri GÜL tarafından gerçekleştirilen uçuş ve fotoğraflama çalışmasını, Yapı İşleri Daire Başkanımız Sayın Kayhan KOYUNCU ve Şube Müdürü Sayın İsmail KURTOĞLU da takip etti.

Uçuş esnasında çekilen ve vektör harita haline getirilecek fotoğraflar, Daire Başkanımız Sayın Kayhan KOYUNCU tarafından incelendi.