Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Nükleer Enerji Bölümü öğrencileri, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Proje Yarışması’nda finale yükseldi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Akkuyu Nükleer A.Ş. iş birliği ile düzenlenen, genç yeteneklere nükleer enerji alanında yenilikçi projeler üretme ve kendilerini geliştirme fırsatı sunmayı amaçlayan Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Proje Yarışmasına 48 farklı üniversiteden çok sayıda takım katıldı.

Yapılan başvurular arasında Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Nükleer Enerji Bölümü öğrencileri Sayın Egemen GÜNDOĞDU, Sayın Elif Ahsen BAŞTUĞ, Sayın Şevval KAPLAN, Sayın Halil YILDIRIM ve Sayın Muhammed Mustafa BİRCAN’dan oluşan NEMARG takımı finale kalan 6 takımdan biri olarak önemli bir başarıya imza attı.

Yarışma sonucunda birinci gelen takıma Rusya’da nükleer santral teknik gezisi ve seminer ödülü, ikinci takıma Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında staj ödülü verilecek. Üçüncü takım ise Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne düzenlenecek teknik geziye katılma hakkı kazanacak.