Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Murat SARIKAYA, ScienceDirect PLOS Biology dergisinin yayınladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine girmeyi başardı.

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi, ABD’de bulunan Stanford Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde ABD’li ve Hollanda’lı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından, çeşitli bilimsel kriterler dikkate alınarak oluşturuldu.

1996 – 2019 yılları arasında “Scopus Özet” ve “Atıf Veri Tabanı” üzerinden elde edilen bilgilere göre, dünyanın en fazla atıf alan 100 bin bilim insanı belirlendi.

Üniversitemizden Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Murat SARIKAYA, yürüttüğü bilimsel çalışmalarla yayınlanan listeye girmeye hak kazandı.