Yükseköğretim Kurulu tarafından başlatılan “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında, Üniversitemiz Senatosunca “Kestane Arıcılığı Ürünleri” alanında ihtisaslaşma kararı alındı.

YÖK Koordinesinde yürütülen ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması’ projesine yeni üniversitelerin de dahil edilmesi kararı sonrası, Üniversitemiz Senatosu yeni bir ihtisaslaşma alanı belirlemek üzere toplandı.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın başkanlık ettiği toplantıya; Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI, Fakülte Dekanlarımız, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz ile Senato üyelerimiz katıldılar.

Üniversitemizin ihtisaslaşma adaylık talebi için “Balıkçılık ve Su Ürünleri” ile “Kestane Arıcılığı Ürünleri” alanlarının değerlendirildiği toplantıda, yapılan sunumların ardından senato üyelerimizin oy çokluğu ile Üniversitemizin “Kestane Arıcılığı Ürünleri” alanında ihtisaslaşma başvurusu yapmasına karar verildi.