Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) eğitim programları için verdiği “Engelsiz Üniversite Programı Nişanı”na bir programla başvuru yapacak.

Engelli bireylere “mekânda”, “eğitimde” ve “sosyokültürel faaliyetlerde” erişilebilirlik sağlayan üniversitelerin layık görüldüğü “Engelsiz Üniversite Programı Nişanı”, her yıl YÖK tarafından yapılan değerlendirmeyle belirleniyor.

“Engelsiz Üniversite” sloganıyla yerleşkelerini ve eğitim binalarını engelli bireyleri için ulaşılabilir ve erişime açık hale getiren Üniversitemiz, ‘İşitme Engelli’ grubunda Meslek Yüksekokulumuz bünyesindeki Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı için YÖK’e “Engelsiz Üniversite Programı Nişanı” başvurusunda bulunacak.

Başvuru çalışmalarını tamamlayan Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Duygu ÖZYILAZ MİSİCAN ile Yüksekokul Sekreteri Sayın Bayram DEMİREL, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ı ziyaret ederek, başvuru dosyası ile ilgili bir sunum yaptılar.

08.01.2019 tarihli Üniversitemiz Senato Toplantısı’nda onaylanan Engelsiz Üniversite Programı Nişanı başvurusuyla ilgili, önümüzdeki günlerde Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) resmi müracaatta bulunulacak.