Buraya Slogan Yazılacak....
Sinop’un Fethi’nin 810. Yıl Dönümü Büyük Coşkuyla Kutlandı
Tüm içerikleri tarihe göre getir

Sinop’un Fethi’nin 810. Yıl Dönümü Büyük Coşkuyla Kutlandı

Sinop Valiliği koordinesinde, Üniversitemiz, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle Sinop’un Fethi’nin 810. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kutlama programı, Sinop’un önemli tarihi mekanlarından biri olan Alaaddin Camii’nde okunan Mevlidi Şerif ile başladı. Etkinlikler fethin sembolik mekânlarından Lonca Kapısı’nda düzenlenen anma programı ile devam etti. Sinop protokolünün ve halkımızın yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, tarihin önemli dönüm noktalarından biri olan Sinop’un fethi bir kez daha yad edildi.

Törenin ardından, Millî Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği’nin marşları eşliğinde gerçekleştirilen Fetih Yürüyüşü, Sinoplulardan büyük ilgi gördü. Sakarya ve Atatürk caddeleri boyunca devam eden yürüyüşte vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile mehter takımına eşlik etti.

Yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Meydanı’nda devam eden kutlama programında, mehteran konseri, geleneksel okçuluk gösterileri ve temsili olarak kale burçlarına tırmanma gibi çeşitli etkinlikler yer aldı. Etkinlikler boyunca Sinop’un fethine dair sahneler canlandırılarak katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıldı.

Düzenlenen etkinliklere; Vali Dr. Mustafa Özarslan, Belediye Başkanvekili Hikmet Karaduman, Başsavcı Mesut Pektaş, Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, il protokolü, STK Temsilcileri, Üniversitemizin akademik-idari personeli, öğrencilerimiz ve halkımız katılım sağladı.

Güncel Haberler