Pandemiye rağmen 2021 yılında bilim üretme faaliyetlerine kararlılıkla devam eden Sinop Üniversitesi, başarılı bir yılı daha geride bıraktı.

Web of Science 2021 verilerine göre, nitelikli bilimsel yayın faaliyetleriyle Türkiye ortalamasının üstünde bir başarı elde eden Üniversitemiz, 8 farklı kategoride Karadeniz Bölgesi’nin birincisi oldu.

Sinop Üniversitesi, Bilimsel Yayınlarıyla Karadeniz Bölgesi’nin En İyileri Arasında

Dünya bilim camiasının en güvenilir ve prestijli veri tabanı olarak kabul gören Web of Science’ın 2021 verilerine göre önceki yıllarda elde ettiği başarıları katlayarak sürdüren Üniversitemiz, Web of Science veri tabanına kayıtlı 262 bilimsel yayının niteliği ile Türkiye’deki pek çok köklü üniversitenin önüne geçerken, Karadeniz Bölgesindeki 21 üniversite arasında yüzde 33,59 atıf oranıyla birinci sıraya yükseldi.

Üniversitemiz, Atıf Etkisi, Ortalama Yüzdelik ve JNCI gibi atıf ölçüsü göstergelerine göre de Karadeniz Bölgesi’nin birincisi oldu.

Akademisyenlerimizin yayınlarına yapılan atıf oranları bakımından bölgesinde öne çıkan Sinop Üniversitesi, Uluslararası İşbirliği kategorisinde de oransal olarak Karadeniz Bölgesi’nin en nitelikli üniversitesi olmayı başardı.

Sinop Üniversitesi Başarılarını Global Ölçekte Sürdürüyor

Üniversitemiz, 2017 ile 2021 yılları arasındaki bilimsel yayınlarına ait CNCI ve JNCI gibi atıf etki puanlarıyla da Türkiye ve Dünya ortalamasının üzerinde bir başarı elde etti.

2017 ile 2021 yılları arasında toplam yayın ve çeyreklik sınıfındaki yayın sayılarıyla da nitelik bakımından önemli bir başarı ortaya koyan Üniversitemiz, özellikle Q1 düzeyde yaptığı yayın sayılarıyla pek çok köklü üniversitenin önüne geçti.

Üniversitemiz, üretilen yayınların çeyreklik yüzdeleri bakımından, Q1 düzeyde yaptığı yayınlarla da bölgesinin lider üniversitesi olmayı başardı.

Üniversitemiz, Pandemiye Rağmen Bilim Üretmekten Geri Durmadı

Sıralamayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Nihat DALGIN, Sinop Üniversitesi’nin araştırma yetkinlikleri ve nitelikli bilimsel yayınlarıyla Türkiye’nin saygın üniversitelerinden biri olduğunu söyledi.

Üniversitemizin başarısına katkı sunan akademisyenlerimize teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Nihat DALGIN, “Sinop Üniversitesi olarak, gelecek vizyonumuz çerçevesinde akademik başarımızı her geçen gün sürdürülebilir şekilde yükseltmeye devam edeceğiz” dedi.