Sinop İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem Toplantısı, Üniversitemiz ev sahipliğinde İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Vali Vekili Sayın Abdullah ŞAHİN başkanlığında düzenlenen toplantıya; Sinop Belediye Başkan Vekili Sayın Bülent OKTAY, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Genel Meclis Başkanı Sayın Yakup ÜÇÜNCÜOĞLU, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sayın Hakan BAŞAKÇI, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Rektör Yardımcılarımız, Bölge Müdürleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantı öncesi Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu binası önünde bir araya gelen Vali Vekili Sayın Abdullah ŞAHİN ve protokol üyeleri, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın rehberliğinde Üniversitemiz Kampüs Alanını gezdiler.

Gezi esnasında Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Vekili Sayın Abdullah ŞAHİN ve beraberindeki heyete, büyük bir bölümü tamamlanan ve çevre düzenlemesi yapılan Üniversitemiz Kampüs Alanıyla ilgili teknik bilgiler verdi.

Geçmiş yıllardan günümüze kadar yapılan yatırımlar ve ileriki dönemlerde yapılması planlanan projeler hakkında bilgi veren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Üniversitemiz kurulduğu günden itibaren toplam yatırım değerimiz tüm yerleşke ve birimlerimizle birlikte güncellenerek değerlendirildiği takdirde yaklaşık olarak 300.000.000 TL civarındadır. Üniversitemiz Kuzey Yerleşkesinde yatırım çalışmalarımız Eğitim Fakültesi yeni Hizmet Binasının tamamlanması, 2. Etap Altyapı çalışmalarının devam ettirilmesi ve Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Başkanlığından gerekli onay alındığı takdirde Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Binası İnşaatına da başlanılarak 2022 ve 2023 yıllarında da devam edecektir.” dedi.

Gezi sonunda İlahiyat Fakültesi konferans salonuna geçilerek, Vali Vekili Sayın Abdullah ŞAHİN, İl Koordinasyon Kurulu toplantısını başlattı.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kısa bir konuşma yaparak, misafirlerimizi üniversitemizde ağırlamaktan onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Toplantıda, Bölge ve İl Müdürlerince kamu yatırımcı kuruluşlarının 2021 yılı 3. Dönem yatırımları ile ilgili gerçekleşme durumları ve 2021 yılı yatırımları hakkında sunumlar yapıldı.

Toplantı, görüş, temenni ve önerilerin ardından Üniversitemiz Öğrenci Yaşam Merkezi ziyareti ile sona erdi.