• Post category:Haberler

Üniversitemiz ve Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Edebiyat, Tarih ve Müzik Akşamları” etkinlikleri, bu hafta “Şiir Gönüle Deyince: Sinop” temasıyla şiir ve edebiyat tutkunlarını buluşturdu.

Tarihi PTT binasında yer alan Genç Ofis’te gerçekleştirilen etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Prof. Dr. Rıza Bayrak, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, Genel Sekreterimiz Şenol Metin, akademik ve idari personelimiz, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Adem Orakçı’nın konuşmacı olarak yer aldığı programda, şiirin edebiyat sanatındaki yeri ve önemi ele alındı. Adem Orakçı, şiirin dünya milletlerinin tarihiyle başlayan ve milletlerin kültürlerini nesilden nesile taşıyan bir sanat dalı olduğunu vurguladı. Güçlü milletlerin her zaman güçlü bir edebiyata sahip olduğunun altını çizen Adem Orakçı, bu bağlamda şiirin milletler için taşıdığı değeri katılımcılarla paylaştı.

Programda, Sinoplu şairler Ahmet Muhip Dranas ve Levent Bektaş’ın yanı sıra Necip Fazıl Kısakürek, Bahattin Karakoç, Fikret Dikmen ve Yahya Kemal Beyatlı gibi usta şairlerin eserlerinden seçilen şiirler seslendirildi. Dr. Öğr. Üyesi Adem Orakçı, Öğr. Gör. Yusuf Arslan, Gamze Nur Kırbıyık, Hayreddin İzzet Şahin, Ebru Kuran, Ubeydullah Yılmaz, Ahmet Ercan, Nurdeniz Pınar ve Didar Lal Eroğlu’nun seslendirdiği eserler, dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Edebiyatın büyülü atmosferiyle dolu olan etkinlik, katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı.