Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa VARANK, bir dizi ziyaret, açılış, temel atma ve incelemelerde bulunmak üzere Sinop’a geldi.

Bakanımız Sayın Mustafa VARANK, Sinop ziyareti kapsamında Sinop Su Ürünleri İşleme, Şoklama ve Depolama Tesisi Temel Atma Töreni ile Sinop Keten Müzesi Güdümlü Projesi Sözleşme İmza Törenine ve Satem Sinop Biyokütle Enerji Santrali Açılış Programına katıldı.

Açılışı ve temel atması yapılan tesislerle ilgili bilgiler veren Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa VARANK, “Biri enerji, diğeri su ürünleri alanında olan bu iki yatırımın toplam bütçesi 260 milyon liranın üzerinde. Bu projeler Sinop’un potansiyelini çok daha üst seviyelere taşıyacak, ilimiz ekonomisinin gücüne güç katacak. 180 milyon TL’yi bulan bu yatırım, doğrudan ve dolaylı olarak 500’e yakın istihdam oluşturacak” ifadelerini kullandı.

Bakanımız Sayın Mustafa VARANK’a açılış ve temel atma programında Sinop Valisi Sayın Erol KARAÖMEROĞLU, Sinop Milletvekili Sayın Dr. Nazım MAVİŞ, Sinop Belediye Başkanı Sayın Barış AYHAN, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, firma yetkilileri ve protokol üyeleri eşlik etti.

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki programlarının ardından Sinop Valiliğini ziyaret eden Bakanımız Sayın Mustafa VARANK, burada kentimizde yapılan ve planlanan sanayi ve teknoloji yatırımlarını değerlendirdi.

BAKANIMIZ SAYIN MUSTAFA VARANK’TAN ÜNİVERSİTEMİZE TEKNOKENT MÜJDESİ

Valilik ziyareti esnasında Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa VARANK ile bir araya gelen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Üniversitemiz ile Sanayi işbirliğine yönelik devam eden çalışmalar ve Üniversitemizin diğer projeleri hakkında Sayın Bakanımıza bilgiler verdi.

Görüşmede, Üniversitemiz öncülüğünde Sinop’a Teknokent kurulmasına yönelik taleplerini de ileten Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa VARANK’tan destek sözü aldı.

REKTÖRÜMÜZ, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANIMIZ SAYIN MUSTAFA VARANK’A SİNOP KESTANE BALI TAKDİM ETTİ

Bakanımız Sayın Mustafa VARANK’a, Üniversitemiz tarafından coğrafi işaret belgesi alınarak tescil edilen SİNATE marka kestane balı hediye eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop Kestane Balı’nın markalaşma süreci hakkında da bilgiler verdi.

Sahte bal üretiminin önüne geçmek, hem üretici hem de tüketiciyi korumak için Üniversitemiz tarafından temelleri atılan Sinop Kestane Balı Dolum ve Paketleme tesisi hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, tesisin kurularak hizmete sunulması için Sayın Bakanımıza destek talebini iletti.