Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen “Kariyer Buluşmaları” programına katılarak öğrencilerle bir araya geldi.

Sinop Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın yanı sıra Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip lisesi Müdürü Sayın Şükrü ERALTAN, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasına gençlerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek başlayan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, kişisel gelişim, kariyer planlaması meslek seçimini konularında öğrencilerle bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

“Her Şeyden Önce Hayatta Bir İdealiniz Olmalı”

Söyleşide öğrencilere gelecekleri için hedef belirlemeleri tavsiyesinde bulunan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Okulunuz, hocalarınız kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeniz için tüm imkanlarını seferber ediyor. Size düşen de bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmektir. Her şeyden önce hayatta ideallerinizin olması gerekiyor. Bu yüzden kendinize kalite ölçüsünde bir hedef koymayı asla unutmayın ve hedefinize ulaşmak için özveriyle çalışın” dedi.

“Önemli Olan Ülkemize, Milletimize Hakkıyla Hizmet Edebilmektir”

Ülkemizde eğitime önemli yatırımların yapıldığını ve öğrencilerimizin eskiye nazaran daha fazla imkâna sahip olduğunu ifade eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN “Önemli olan ülkemize ve milletimize hakkıyla hizmet edebilmektir. Gelecekteki meslek hayatınızda birinci önceliğiniz bu olmalı. Yapacağınız her işi ülkeme, milletime daha fazla nasıl faydalı olurum bilinciyle yerine getirmelisiniz” ifadelerini kullandı.

Seçtiğiniz Mesleği Hakkıyla, Severek ve Özümseyerek Yapın

“Başarısız insanlar, yaptığı işi sevmeyen ve işini yük olarak gören insanlardır” diyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, iş hayatında başarılı olma yolunun mesleğini ve görevini sevmekten geçtiğini ifade etti.

İşine, mesleğine sevgi duyulmadığında ve özen gösterilmediğinde başarısızlığın kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Rektörümüz, “İleride hangi mesleği icra ederseniz edin o işi hakkı ile severek, özümseyerek yapın” tavsiyesinde bulundu.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN söyleşide kendi eğitim ve meslek hayatından örnekler de paylaştı.

Samimi bir ortamda geçen programda, Rektörümüz öğrencilerin sorularını da yanıtladı.