Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle, engellilerin karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve engelsiz kampüs çalışmalarında öğrencilerimizin görüşlerini almak amacıyla farkındalık etkinliği düzenledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikte, öğrencilerimize akülü araçlar verilerek 15 Temmuz yerleşkemizdeki belirli mekanlara erişim sağlamaları istendi.

Engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen interaktif etkinlikte, öğrencilerimiz engellilerin karışılacağı olası erişim sorunlarını tek tek not aldılar.

Sonrasında Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda söyleşi programı gerçekleştirildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şube Başkanı Sayın Murat KARAGÜLMEZ ile Yönetim Kurulu Üyesi Sayın İbrahim SÜREN tarafından gerçekleştirilen söyleşide, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmada Üniversitemiz öğrencilerine düşen görev ve sorumluluklar konuşuldu.