Üniversitemiz öğrencileri, Çanakkale Savaşları Gezici Müze Sergisini ziyaret ettiler.

Çanakkale Savaşı’nda verilen destansı mücadeleyi ve kahramanlıkları yeni nesillere aktarmak amacıyla açılan sergide, öğrencilerimiz şehitlerimizden hatıra kalan malzeme ve eşyaları incelediler. Türkiye Cumhuriyeti’nin ne şartlarda kurulduğunu, yoklukların ve imkansızlıkların içinde nasıl bir kahramanlık destanının yazıldığını anlama fırsatı buldular.

Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği sergide, yetkiler de sergilenen eşyalar hakkında bilgi paylaşımında bulundular.

Çanakkale Destanına katılan kahraman askerlerimizin hatıralarını yaşatan sergi, 17 Şubat Pazartesi gününe kadar sabah 09:00 ila 18:00 saatleri arasında ziyaretlere açık olacak.