Üniversitemiz Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 2.sınıf öğrencileri tarafından Bektaşağa Atatürk Ortaokulu’na Matematik Koridoru oluşturuldu.

İlköğretim öğrencilerinin matematiğe olan ön yargılarını ortadan kaldırmak ve matematiği eğlendirerek öğretmeyi amaçlayan proje kapsamında Üniversitemiz öğrencileri tarafından ders müfredatı da dikkate alınarak Bektaşağa Atatürk Ortaokulu’nun koridoruna çeşitli geometrik şekiller ve formüller çizildi, çeşitli zeka oyunlarının yer aldığı köşeler oluşturuldu.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehtap TAŞTEPE rehberliğinde gerçekleştirilen projeyle, minik öğrencilerin ders dışındaki vakitlerinde de matematiği öğrenmeye devam etmeleri amaçlanıyor.

Minik öğrencilere görsel hafıza yoluyla öğrenme imkanı sunan matematik koridoru, aynı zamanda öğrencilerin bilgilerinin taze kalmasına ve matematiğe olan ilgilerinin artmasına katkı sağlayacak.

Üniversitemiz öğrencilerinin emekleriyle hazırlanan matematik koridoruna, minik öğrenciler de yoğun ilgi gösterdiler.

Bektaşağa Atatürk Ortaokulu yöneticileri ise, yeni nesil eğitimde somutlaştırmanın öğrenmeye kolaylaştırıcı etkisi olduğuna dikkat çekerek anlamlı projeden dolayı  Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehtap TAŞTEPE ve öğrencilerimize teşekkürlerini sundular.