Sinop Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliği ile Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Dursun DİLEK yürütücülüğünde devam eden 218K401 numaralı ve “Kadınlar da Oradaydı!” başlıklı TÜBİTAK projesinin tanıtımı İTÜ ETA VAKFI DOĞA KOLEJİ tarafından düzenlenen online-hizmet içi eğitim seminerinde gerçekleştirildi.
İTÜ-ETA Vakfı Doğa Koleji Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Sayın Çiğdem KARAKAŞ’ın da katıldığı seminerde; Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Gülçin DİLEK, eğitime katılım sağlayan 120 öğretmene proje kapsamında geliştirilen çalışmaları anlattı.
Seminerde kadın tarihi öğretimi bağlamında öğrencileri ilgi çekici ve eğlenceli materyallerle buluşturmayı hedefleyen projeden hikâye kitabı, çizgi roman ve animasyon örneklerine yer verildi.
Öğretmenler tarafından ilgiyle karşılanan proje ürünlerine, eylül ayı itibarıyla proje resmî web sitesi olan https://kadinlardaoradaydi.com adresinden erişilebilecektir.