Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, vefatının 81. Yıl Dönümünde Sinop’ta saygı, özlem ve minnetle anıldı.

Hükümet Meydanında düzenlenen anma programına; Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Sayın Personel Bnb. Cevdet Alper BATU, Sinop Belediye Başkanı Sayın Barış AYHAN,  Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Vali Yardımcıları  Sayın Abdullah ŞAHİN ve Sayın Murat GİRGİN, İl Emniyet Müdürü Sayın Cahit ŞAHİN, İl Jandarma Komutanı Sayın J. Kd. Alb. Hakan BAŞAKCI, Kurum Amirleri, Askeri Erkan, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Tören, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımız eşliğinde şanlı bayrağımızın yarıya indirilmesiyle sona erdi.

10 Kasım Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sinop Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonunda  Atatürk’ü Anma  programı düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Üniversitemizde Yapılan Törenle Anıldı

Üniversitemiz 15 Temmuz Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen anma törenine, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, Fakülte Dekanlarımız, Akademik ve İdari Personelimiz katıldılar.

Anma programında Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Silah Arkadaşları, tüm Şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş Gazilerimizin aziz hatıraları için iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Esra YÜCESAN rehberliğinde okunan İstiklal Marşımız ile birlikte gönderdeki Türk Bayrağı yarıya indirilerek tören sona erdi.