Üniversitemize bağlı olarak Erfelek ilçesinde kurulacak meslek yüksekokulunun yapımına ilişkin protokol, düzenlenen törenle imzalandı.

İmzalanan protokole göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Erfelek ilçesinde Üniversitemize tahsis edilen alanda yeni bir meslek yüksekokulu binası inşa edilecek. Binanın yapımını ise Erfelek Meslek Yüksekokulu Yaptırma Geliştirme ve Eğitim Derneği koordinesinde İş İnsanı Sayın Mustafa CAN üstlenecek.

Senato Toplantı Odasında düzenlenen imza törenine; Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Erfelek Belediye Başkanı Sayın Mehmet UZUN, Erfelekli İş İnsanı Sayın Mustafa CAN, Genel Sekreter Vekilimiz Sayın Ali ALTUNGEYİK ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanımız Sayın Kayhan KOYUNCU katıldı.

Protokol töreninde konuşan Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, İş İnsanı Sayın Mustafa CAN ve Erfelek Belediye Başkanı Sayın Mehmet UZUN’a teşekkürlerini ileterek çalışmalarına yakın zamanda başlanacak olan meslek yüksekokulu binasının hayırlı olmasını diledi.

İş İnsanı Sayın Mustafa CAN ise yüksekokulun yapımını üstlenmenin kendisi için mutluluk verici olduğunu ifade ederek, “Doğup büyüdüğüm ilçeme ve Sinopuma bir eser kazandırıyor olmaktan memnuniyet duyuyorum. Ben her zaman eğitime yapılan yatırımın boşa gitmeyeceğine inanırım. Bu yönüyle yapımını üstlendiğimiz meslek yüksekokulumuz hem ilçemize önemli kazanımlar sağlayacak hem de farklı şehirlerden gelen öğrencilerimiz hayallerini ve geleceğe dair hedeflerini burada gerçekleştirecek. Şehrimiz, ilçemiz ve Üniversitemiz için hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Erfelek Belediye Başkanı Sayın Mehmet UZUN ise Erfelek ilçesinde uzun yıllardan beri meslek yüksekokulu açılmasının hayalini kurduklarını belirterek, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ile binanın yapımını üstlenen İş İnsanı Sayın Mustafa CAN’a teşekkürlerini sundu. Meslek yüksekokulu binasının çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından üçlü iş birliği protokolü, Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Erfelek Belediye Başkanı Sayın Mehmet UZUN ve Erfelekli İş İnsanı Sayın Mustafa CAN tarafından imza altına alındı.

Protokol kapsamında; meslek yüksekokulu binası, içerisinde yer alacak derslik, kütüphane, laboratuvar, atölye, amfi, konferans salonu ve diğer sosyal alanlarının tamamlanmasının ardından Üniversitemize teslim edilecek.

Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ törenin ardından Erfelek Belediye Başkanı Sayın Mehmet UZUN ve Erfelekli İş İnsanı Sayın Mustafa CAN’a Üniversitemiz tarafından coğrafi işaret belgesi alınarak tescil edilen SİNATE marka kestane balı hediye etti.