Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından 2021-2022 Bahar Dönemi Erasmus Öğrenim Hareketliliği kapsamında yurt dışında eğitim görme fırsatı yakalayan öğrencilerimize yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen toplantıya; Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI, Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Hazar KABA, Üniversitemiz Erasmus Uzmanı Sayın Öğr. Gör. Moustafa ASHMAWY ve hareketlilikten yararlanacak öğrenciler katıldı.

Programda açış konuşması yapan Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI, Erasmus Programının amacının, öğrencilerimize uluslararası bir eğitim olanağı sağlamak, ülkeler arası iş birliğini arttırmak, akademik değişim ve gençlik değişim programlarını uygulamak, değişimin yanı sıra staj, iş ve spor alanlarında iş birliği projeleri geliştirmek olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Erasmus Öğrenim Hareketliliğinin bireysel kazanımlarına da değinen Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI, öğrencilerimizin kendi kültürünü daha iyi tanıma ve tanıtma, farklı kültürleri tanıma, gittikleri bu ülkelerdeki örf âdeti, o ülkenin kültürel sosyolojik yapısını, yine o ülkelerin yaşam biçimini, oradaki toplumun kendi bünyesinde taşıdığı özellikleri bizzat yerinde görebilme şansı verdiğini söyledi.

Ardından Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Hazar KABA ve Üniversitemiz Erasmus Uzmanı Sayın Öğr. Gör. Moustafa ASHMAWY, Erasmus Öğrenim Hareketliliği ile yurt dışında eğitim görecek öğrencilerimize süreci sağlıklı bir şekilde tamamlamaları için önem arz eden bilgiler verdiler.

Erasmus Kurum Koordinatörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Hazar KABA özellikle hibe ve kontenjan açısından sıkıntıların yaşandığı bir dönemde Koordinatörlük olarak gösterdikleri uğraş neticesinde başvuru yapılan her bölümden bir öğrencinin hareketlilikten yararlanmasını sağladıklarını, bu yüzden bu kazanılmış hakların önemli olduğunu ve öğrenci arkadaşların da bundan olabilecek en üst düzeyde yararlanmasını arzuladıklarını ifade etti.