Üniversitemiz Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde “21. Yüzyılda Belediyecilik” konulu online panel düzenlendi.

Moderatörlüğü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sayın Habib AYDIN tarafından yapılan panele, Boyabat Belediye Başkanı Sayın Şefik ÇAKICI konuşmacı olarak katıldı.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik ÇAKICI, ilk olarak belediye kelimesinin etimolojik incelemesi hakkında bilgiler verdi.  Ülkemizde belediyeciliğin tarihsel gelişimine değindi. 1980 sonrası belediyecilik anlayışının köklü bir değişime uğradığını “yol”, “su”, ve “elektrik” hizmetleri ile ön plana çıktığını, Boyabat Belediyesi olarak Ahilik Kültürü’nün yaşatılmasına yönelik politika izlendiğini, enstrüman kurslarının açılmasına yönelik girişimler olduğunu, 2021 yılında E-Belediyeciliğe geçiş aşamalarının tamamlanacağını, diğer belediyelere kıyasla Boyabat’ta panayır ile güreş geleneğinin yaşatılmaya çalışıldığını ve önümüzdeki yıllarda Coğrafi Bilgi Sistemi’ne geçileceğini belirtti.

Gerçekleştirilen canlı yayını izlemek için tıklayınız