Üniversitemiz Ayancık Meslek Yüksekokuluna yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz ve Pandemi sebebiyle bu dönem yüz yüze eğitime gelen 2. sınıf öğrencilerimiz için “2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Oryantasyon Eğitim Programı” düzenlendi.

Programda, öğrencilerimizin üniversitemizi ve yüksekokulumuzu daha iyi tanımalarını sağlamak, akademik ve sosyal hayata daha kolay uyum sağlamalarına yardımcı olmak, öğrencilik yaşamları boyunca eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması için neler yapmaları gerektiği, sağlık, kültür ve sosyal aktiviteler, bilgi işlem, kütüphane, öğrenci hareketliliği gibi konularda ve başvuracağı birimler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amaçlanmıştır.

Oryantasyon Eğitimi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürümüz Sayın Öğr. Gör. Recep AYKAN, Ayancık ilçemizde yaşanan afet sebebiyle geçmiş olsun dileklerini ileterek, öğrencilerimizin başarılı ve huzurlu bir eğitim-öğretim yılı geçirmeleri için yönetim, akademik ve idari birimler olarak her zaman öğrencilerimizin yanında olduğunu vurguladı.

Programda yüksekokulumuz hakkında genel bilgilendirme konusunda Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Şemseddin ULUÇAM, Üniversitemiz bilgi sistemleri hakkında bilgilendirme Müdür Yardımcımız Sayın Öğr. Gör. Hacer Kübra SEVİNÇ tarafından yapıldı.

Yüksekokulumuz Kariyer Geliştirme ve Mezunlar koordinatörümüz Sayın Doktor Öğretim Üyesi Günseli ACAR, öğrenci değişim programları hakkında Erasmus Birim Koordinatörümüz Sayın Öğr. Gör. Refika Zuhal GILIC ve Farabi Birim Koordinatörümüz Sayın Öğr. Gör. Dr. Yeşim SÜRMELİOĞLU tarafından koordinatörlükleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Yüksekokulumuz Engelli Birim Koordinatörümüz Sayın Öğr. Gör. Selin KARAMAN, koordinatörlüğü hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Program sonunda ise Yüksekokulumuz öğrencilerinden Sayın Ogüncan ÜSTÜN ve Sayın Hüseyin SARICA müzik dinletilerini sundu.