Üniversitemiz Rektörlüğünün destekleriyle Arkeoloji Öğrenci Kulübü tarafından, Sinop sınırları içerisinde yer alan Antik Kaya Mezarlarına arkeolojik gezi gerçekleştirildi.

Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen bu geziye Arkeoloji Bölüm Başkanı Sayın Dr. Öğretim Üyesi Gülseren KAN ŞAHİN, Arkeoloji Kulübü Akademik Danışmanı Sayın Dr. Öğretim Üyesi Nazlı YILDIRIM ile Sayın Arş. Gör. Onur BOZOĞLAN eşlik etti.

Geziye katılan öğrencilerimiz “Anadolu Kaya Mezar Mimarisi” dersinde teorik olarak görmüş oldukları Paphlagonia Kaya Mezarlarını yakından inceleme imkânı buldular.

Gezide Sinop İli Boyabat ilçesine bağlı Salarköyü’nün doğusunda yer alan Salar Kaya Mezarı; Durağan ilçesinin doğusunda Karadin Mahallesi sınırlarında yer alan Ambar Kaya Mezarı ve Durağan ilçesinin yaklaşık olarak 10 km doğusunda çevreye hakim bir kayalık üzerinde yer alan Terelek Kaya Mezarı ziyaret edildi.