Üniversitemiz, "Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı”na Katıldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı"na;  Sudan, Cibuti, Etiyopya, Somali, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun, Tunus, Cezayir, Orta Afrika Cumhuriyeti, Uganda ve Mısır olmak üzere toplam 11 Afrika ülkesi ve Türkiye’den 25 üniversite katıldı.

Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı, onur konuğu Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Yekta SARAÇ'ın konuşmaları ile başlarken, Sudan Yükseköğretim Bakanı Prof. Dr. Sümeyya Ebu KASHAWA, Cibuti Yükseköğretim Bakanı Prof. Dr. Nabil Mohamed AHMED, Çankırı Valisi Vahdettin ÖZCAN ve Kastamonu Valisi Şehmus GÜNAYDIN açılış konuşmaları yaptılar.

Türk-Afrika Yükseköğretim Kongresi'nde Sinop Üniversitesi Standına Yoğun İlgi

Arapça ve İngilizce olarak hazırlanan yazılı ve görsel tanıtım materyalleriyle Üniversitemiz, Afrika Üniversitelerin yoğun ilgisini çekerken, ziyaretçilere Sinop Üniversitesi standımızda Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet TABAK, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Turgay KORKUT ve Üniversitemiz Mevlana Değişim Programı Uzamanı Moustafa ASHMAWY bilgiler verdiler.

Üniversitemiz, 5 Afrika Ülkesinden 11 Üniversite ile Mevlana Değişim Protokolü İmzaladı

Üniversitemiz ile Afrika Üniversiteleri arasındaki bilimsel işbirliklerini geliştirmek amacıyla Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, katılımcı ülkelerin rektörleriyle Mevlana Değişim Programı Protokolü imzaladı.

Türk-Afrika Üniversiteleri İşbirliği Forumu Soru-Cevap Oturumu Yapıldı

Türk ve Afrika Üniversiteleri arasındaki bilimsel işbirlikleri ile değişim programlarının öneminin konuşulduğu ve gelecek için sürdürülebilir işbirliği modellerinin nasıl oluşturulabileceğinin tartışıldığı son oturumda Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, katılımcı üniversitelerin sorularını yanıtladı.