YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa KAPICIOĞLU, Sinop Üniversitesi Ailesiyle Buluştu

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa KAPICIOĞLU Üniversitemiz bünyesinde düzenlenen söyleşi programında Akademik ve İdari Personelimiz ve Öğrencilerimiz ile buluştu.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa KAPICIOĞLU’ nun konuşmacı olarak katıldığı programa, Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet TABAK, Genel Sekreterimiz Mehmet ATLI, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, STK Temsilcileri, Akademik ve İdari personelimizin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşi programında selamlama konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, yürütülen akademik çalışmalar ve Üniversitemizin mevcut yapısı hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

2017-2018 Akademik Yılı içinde Yükseköğretim Kurumu’nun desteği ve şehrimizdeki değişik sektör temsilcileriyle görüşme neticesinde bölgemize katma değeri olacak on yeni programın açılabilmesi için gayret gösterdiklerini belirten Rektörümüz, “Şu an Üniversitemizin farklı birimlerinde 65-70 milyon Türk Lirası değerinde yatırım devam etmektedir. İnşallah üç yıl içerisinde fiziksel büyümemiz, onunla doğru orantılı olarak sayısal büyümemiz belli bir noktaya ulaşacaktır. Sonrasında büyüme hızımızı düşürerek, bir yandan bölgenin ekonomik ve sosyo kültürel yapısına katkı sağlamaya yoğunlaşırken, diğer taraftan üniversitemizdeki eğitim öğretim kalitesini arttırmak için bütün mesai arkadaşlarımla çalışma seferberliği yapmaya hazırız” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa KAPICIOĞLU ilk olarak bir Sinoplu olarak Sinop Üniversitesi’nde olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.  Ardından Yükseköğretim Kurumu ve işleyişi hakkında bilgiler verdikten sonra katılımcılar tarafından iletilen soruları cevapladı. Üniversitelerin bölgesel gelişime yoğunlaşması gerektiğini kaydeden YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Safa KAPICIOĞLU, Sinop Üniversitesinin de öncelikle bölgesel kalkınma ve gelişim sağlayacak çalışmalarla yoğunlaşmasını arzu ettiğini ifade etti.

Bu düşüncelerle birlikte, Sinop Üniversitesi’nin gelişim açısından hızlı bir ivme kazandığını dile getiren KAPICIOĞLU, “İnanıyorum ki ilerleyen yıllarda Sinop Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN ile birlikte daha iyi bir noktada olacaktır” dedi.

Program sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. M. İ. Safa KAPICIOĞLU’ na, Cemil Meriç’in “İrfan, kemale açılan kapı, amelle taçlanan ilim” sözünün yazılı olduğu tabloyu hediye etti.