4. Sinop Turizm İstişare Toplantısı Ankara’da Yapıldı

Bu yıl başlatılan ve ilkine Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA’nın, ikincisine Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın, üçüncüsüne Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL’ün ev sahipliği yaptığı Sinop Turizm İstişare Toplantıları’nın dördüncüsü, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir ÜNAL’ın katılımı ile Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ’in ev sahipliğinde Ankara’da yapıldı.

Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Sinop’un turizm potansiyelinin ortaya çıkarabilmesi ve turizm gelirinin artırılabilmesi için yapılan ve yapılması planlanan projelerin görüşüldüğü 4.Sinop Turizm Değerlendirme Toplantısı’na, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir ÜNAL, Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA, Sinop Milletvekilleri Nazım MAVİŞ ve Barış KARADENİZ, Sinop Belediye Başkanı Baki ERGÜL, Rektörümüz Prof. Dr. Nihat DALGIN, Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet YÜZER, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet TOSUN, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü ve Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem SÜRÜCÜ  ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Sinop İlçe Belediye Başkanları ve Kaymakamları, Sinop Kamu Kurum Müdürleri, Dernekler, Oda ve Turizm Sektörü Temsilcileri ve Otel Temsilcileri katıldılar.

4. Sinop Turizm İstişare Toplantısı ev sahibi Sinop Milletvekili Nazım MAVİŞ’in Sinop’un turizm potansiyellerine değinerek Sinop turizmine vizyon oluşturacak stratejilere ve hedeflere vurgu yaptığı sunumuyla başladı. Ardından Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA,  kapsamlı bir şekilde Sinop’un Turizm değerlerini ve projelerini anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir ÜNAL, Sinop İçin Talimat Verdi

Ülkemizi turizmde ilk beş ülke arasına sokma hedefiyle yola çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir ÜNAL; “Sinop’un iç turizmdeki destinasyon avantajına, eko turizm potansiyeline vurgu yapmamız gerekiyor. Tanıtma Genel Müdürlüğümüz en kısa sürede Sinop için özel bir çalışma yapacak" dedi.

Konuşmaların ardından toplantı katılımcıları, görüş, öneri ve isteklerini paylaştılar. Sinop’un iç limanının sit alanı olması, Sinop Cezaevi AB hibe projesinde yaşanan aksaklıklar, turizm plan notunun büyük oteller inşasındaki oluşturduğu engeller gibi Sinop’un temel sorunları olarak görülen hususları Kültür ve Turizm Bakanı Mahir ÜNAL ile paylaştılar.

Sinop için bir araya gelen, turizm potansiyelinin üst seviyeye çıkması için el birliği ile özenli çalışmalar yapan her bir katılımcıya teşekkür eden Kültür ve Turizm Bakanı Mahir ÜNAL; “Karadeniz Bölgemizde yapılacak kültür ve turizm çalışmalarını çok önemsiyoruz. Birlikte güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.