Almanya Baltık Denizi Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünden Rektörümüze Ziyaret

Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Sabri BİLGİN ve Almanya Baltık Denizi Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünde görevli Sayın İsabella KRATZER, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ı makamında ziyaret ettiler.

Üniversitemiz ile Baltık Denizi Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Arasında Önemli İşbirliği

Karadeniz’deki nesli tükenmekte olan canlıların  avlanmasını önlemek ve balık ağlarını korumak amacıyla, Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi ile Almanya Baltık Denizi Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü önemli bir işbirliğine imza attı.

Geliştirilen proje sayesinde özellikle Karadeniz ve Sinop kıyılarında meydana gelen yunus ölümlerinin, önemli ölçüde önlenmesi amaçlanıyor.

Daha önce Almanya Baltık Denizi Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından Baltık Deniz’inde uygulanan projeyle birlikte, nesli tükenmekte olan canlıların avlanmasının önemli ölçüde önlendiği saptandı.

Proje kapsamında balık ağına yerleştirilen uyarıcı sistem sayesinde, avlanma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yunus türlerinin sinyal yoluyla ağdan uzaklaşmalarına yönelik olumlu veriler alındı.

Baltık Denizi ile Karadeniz’in aynı özelliklere sahip olması dolayısıyla geliştirilen bu proje, Su Ürünleri Fakültemiz tarafından Karadeniz’de de uygulanacak.

Proje kapsamında yürütülen ön çalışmaları görmek ve uygulama alanını yerinde incelemek üzere Sinop’a gelen Proje Araştırmacılarından Sayın İsabella KRATZER, Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Sabri BİLGİN ile birlikte Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’a projeyle alakalı bilgiler sundu.