Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN'dan Basın Açıklaması

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasıyla yayımlanan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçilme ve Rektör atamalarına ilişkin karara göre, yeniden Sinop Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN,  düzenlediği basın açıklamasında daha büyük ve daha saygın bir Sinop Üniversitesi hedefi için artan bir tempo ile çalışacaklarını belirtti.

Rektörlük makamında gerçekleşen basın toplantısına Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN'ın yanı sıra, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK ile Sinoplu basın mensupları katıldı.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Üniversitemiz personeli, kurumlarımız ve Sinop halkımızla dayanışma içinde, önümüzdeki dört yıllık süreci en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade etti.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yükseköğretim Kurulu'muzun teveccühü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın takdiri ve onayı sonucunda 27 Temmuz günü itibarıyla ikinci defa Sinop Üniversitesi rektörlüğüne atanarak, şehrimize ve ülkemize hizmet edecek olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşamaktayım.

4 yıllık görev süremiz boyunca kararlı adımlarımız ve yürüttüğümüz bilimsel/akademik çalışmalarla bölgesinin etkin gücü haline gelen Sinop Üniversitemizin, bundan sonraki süreçte ulusal ve uluslararası saygınlığını daha da artırması için aynı aşk ve heyecanla çalışmaya devam edeceğiz.

Bundan sonraki süreçte sorumluluğumuzun daha da arttığının bilinciyle, Üniversitemizin kurumsal itibarı başta olmak üzere nitelik ve nicelik bakımdan gelişimi, şehrine ve bölgesine sağlayacağı sosyo-kültürel ve ekonomik katkının daha da üst seviyeye çıkması önceliklerimiz arasında yer alacak.

Ayrıca akranları arasında zirvede yer alan Üniversitemizde, sürdürdüğümüz kalite gelişim sürecini de en kısa sürede başarıyla tamamlamak öncelikli sorumluluklarımız ve görevlerimiz arasında bulunmaktadır.

Sinop Üniversitesi yönetimi olarak bundan sonraki süreçte de; tüm çalışanlarımız ve öğrencilerimiz için mutlu ve huzur dolu, fikirlerin özgürce söylenip tartışıldığı, akademik bir atmosferin hüküm sürdüğü, tarafsız, bütünleştirici ve çoğulcu bir yönetim anlayışını muhafaza etmeye devam edeceğiz.

“Mutlu Şehrin Mutlu Üniversitesi" sloganıyla şehrimizin ve ülkemizin gelecek hedeflerini esas alarak; bilimsel başarılarıyla adını ülke sınırlarımız dışında da duyuracak bir üniversite olmak için çok daha büyük bir özveriyle çalışacağız.

Sadece eğitim öğretim ve araştırma misyonlarını yerine getiren bir üniversite değil, şehrinin ve toplumun tüm değerlerini kendi değeri bilerek, madden ve manen bu millete hizmet etmeyi en büyük kazanım olarak gören, ülkesi için değer üreten araştırmalara imza atan bir üniversite hüviyetiyle, ülkemizin 2023 Yükseköğretim hedeflerine, akademik hak ve özgürlükleri geliştirme çalışmalarına azami katkıda bulunacağız.

Üniversitemizin fiziksel gelişimini, akademik yapısını ve eğitim-öğretim kalitesini geliştirip, şehrimize daha dazla katma değer sağlaması için, personelimiz, kurumlarımız ve Sinop halkımızla dayanışma içinde, önümüzdeki dört yıllık süreci en iyi şekilde değerlendireceğiz.

Bir hedefi planlamak o hedefe ulaşmaktaki en önemli etkendir.

Bizler de bu anlayışla Sinop Üniversitemizin gelecek hedeflerinin yer aldığı, iç ve dış paydaşlarımızın katkılarıyla hazırlayacağımız dört yıllık eylem planımızı en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağımızı ifade etmek istiyorum.

Bu vesileyle; 2019-2023 dönemi için şahsımı Sinop Üniversitesi Rektörü olarak ikinci defa atayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a, ismimi birinci sırada teklif eden YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta SARAÇ’a ve YÖK Kurulu Üyelerimize, hakkımdaki olumlu referanslarıyla sürece katkı sağlayan birey ve kurumlarımıza şükranlarımı sunuyor; atama kararından duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, bu kararın başta Sinop ilimiz ve Sinop Üniversitemiz olmak üzere şahsım ve bütün personelimiz hakkında hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Daha büyük ve daha saygın bir Sinop Üniversitesi hedefine doğru çalışmalarımız artan bir tempo ile devam edecektir. “

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, açıklamalarının ardından basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtladı.