Rektörümüzden Kıbrıs Barış Harekatı Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Kıbrıs Barış Harekatının 45. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kahraman ordumuzun gerçekleştirdiği barış harekatıyla birlikte, Kıbrıs’daki soydaşlarımızın huzur ve güven ortamına kavuştuğunu ifade eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı, Kıbrıs'taki soydaşlarımızı zulümden kurtardığı gibi, bölgemizdeki barışı da güçlendirmiştir. Kahraman ordumuzun gerçekleştirdiği Barış Harekatı sonrası güven ve istikrar ortamında kavuşan Kıbrıslı soydaşlarımız, güçlü bir devlet yapısıyla buluşmuştur.

20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekâtı, Kıbrıs’taki Türk Halkının özgürlüğüne kavuştuğu, can güvenliğinin sağlandığı, geleceğinin garantilediği ve egemenliğinin teminat altına alındığı gündür.

Bölgesinin lideri konumunda olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, güçlü ve kararlı duruşuyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin hukukunu ve egemenliğini korumaya devam edecektir.

Ülkemiz, Kıbrıs’taki soydaşlarımızın huzur ve refahı için tarihten bugüne uzanan sorumluluğunun bilinciyle her daim üzerine düşeni yapmaya hazırdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, 45 yıl önce Kıbrıs Barış Harekatı’nda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor; gazilerimizden hayatını kaybedenlere rahmet, hayatta olanlara sağlık ve uzun ömürler diliyorum.”