15 Temmuzun Yıl Dönümünde Sinoplular Meydanları Doldurdu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününün üçüncü yıl dönümünde Sinoplular yine meydanları doldurdu. O karanlık gecede olduğu gibi 7'den 70'e herkes ellerinde Türk Bayrakları ile meydanlara çıkarak 15 Temmuz şehitlerine ve demokrasiye sahip çıktı.

Sinop Valilik Meydanında gerçekleştirilen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması akabinde okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile  başladı.

Daha sonra Sinop Valimiz Sayın Köksal ŞAKALAR Sinoplulara hitaben bir konuşma yaptı.  Vali Sayın Köksal ŞAKALAR yaptığı konuşmada; ‘‘Bundan tam üç yıl önce sıcak bir yaz gününde herşey çok sakinken akşam vakti başlayan bir hareketlenmeyle adeta Türkiye’de yer yerinden oynadı. Bir baktık uçaklar, tanklar, helikopterler hepsi vatandaşın üstüne ateş etmeye başladı. Maalesef  bu olaylarda 251 insanımızı şehit verdik.  2196 vatandaşımız ise gazi oldu. Bizler ilk şehidimizden son şehidimize kadar hepsini saygı ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize sağlık sıhhat dilerken Rahmeti Rahmana kavuşanlara ise Allah’tan rahmet diliyoruz. Gaziler deyince Kurtuluş Savaşımızın Gazileri  adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de minnetle rahmetle yad ediyoruz.” dedi.

Program Vali Sayın Köksal ŞAKALAR’ın konuşmasının ardından gerçekleştirilen çeşitli sahne gösterileri ile devam etti.

Programlar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın  İstanbul’dan  verilen canlı yayın ile  halka hitap etmesi, İl Müftüsü Sayın Ali Hayri ÇELİK tarafından tüm Şehitlerimizin ruhlarına  ithafen yapılan dua ve saatler 00:13’ü gösterdiğinde tüm Camilerimizden Salalar okunması ile son buldu.

15 Temmuz Milli Birlik Günü  etkinlikleri kapsamında Sinop Valiliği tarafından hazırlanan Programa; Vali Sayın Köksal ŞAKALAR ve Eşi Müslime ŞAKALAR, Sinop Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Sayın Personel Bnb. Cevdet Alper BATU, Belediye Başkan Vekili Sayın A. Hakan SÖNMEZ, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Duygu Bayar ÖKSÜZ, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Vali Yardımcıları Sayın İzzet ERCAN ve Sayın Mehmet TANIŞIR, 22. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Sayın Cahit CAN, 25. Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Sayın Cengiz TOKMAK,  İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutanı Sayın J. Kd. Albay Halil ALTINTAŞ, İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Yakup ÜÇÜNCÜOĞLU, Kurum Müdürleri,  Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Şehit ve Gazi Aileleri, Gaziler ve vatandaşlar katıldı.