Rektörümüzden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Açıklamasında ülkemizin 15 Temmuz 2016 gecesi tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimlerinden biriyle karşı karşıya kaldığını belirten Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, şu ifadelere yer verdi;

“Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenmiş Fetullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup cuntacı asker; milleti ve millî iradeyi hiçe sayarak devleti ve hükümeti ele geçirmeyi amaçlayan hain bir darbe teşebbüsünde bulunmuştur.

Ancak aziz milletimiz; üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde şehit edilen insanlara rağmen meydanı darbecilere bırakmamış, ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkarak darbe teşebbüsünü bertaraf etmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla; vatanını, namusunu ve mukaddesatını savunmak üzere meydanlara akın eden halkımız, darbecilere karşı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanına imza atmıştır.”

O Gece İstiklal Ruhu Yeniden Canlandı

Mesajında 15 Temmuz gecesi halkımızın ortaya koyduğu destansı mücadeleyi her daim gururla hatırlayacaklarını ifade eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “O gece “İstiklal Ruhu” yeniden canlanmış ve vatanperver halkımızın ortaya koyduğu şanlı mücadele, demokrasi ve hürriyetimizin sigortası olmuştur. Yüzyıllar içinde etle tırnak gibi kaynaşmış olan milletimizin 15 Temmuz’daki cesur tutumu, her türlü takdirin üzerindedir. Bizler, kurşunlara karşı göğüs geren, tanklara meydan okuyan, canlarını Allah’a teslim edip, bu vatanı hainlere teslim etmeyen, Ömer Can Açıkgöz’leri, Halil Kantarcı’ları, Ömer Halisdemir’leri unutmayacağız. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu şanlı mücadelede, ölümü öldüren 252 şehidimizi her daim şükran ve minnetle anmaya devam edeceğiz.” dedi.

FETÖ ve Benzeri Yapılarla Mücadelemizi Sürdüreceğiz

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN açıklamasını şu ifadelerle tamamladı;

“Sinop Üniversitesi olarak; FETÖ ve benzeri tüm terör örgütlerine yönelik kararlı mücadelemizi, aziz milletimizle dayanışma içerisinde sürdüreceğiz. "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" adıyla tarihe geçen bu büyük zaferin üçüncü yıldönümü vesilesiyle bir kez daha, aziz ve mübarek kanlarıyla bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor; gazilerimize şifa, sağlık ve afiyet diliyorum. “