Sinop ve Üniversitemiz Tarihindeki En Büyük Yatırımlarda Sona Gelindi

Üniversitemiz Yeni Kampüs Alanı içerisinde yer alan, toplam 35 Milyon TL tutarındaki bedeliyle Sinop ve Üniversitemiz tarihindeki en büyük yatırımlardan biri olan Öğrenci Yaşam Merkezi, Spor Bilimleri Fakültesi ile Tribün İnşaatlarında sona gelindi.

2019-2020 Akademik Yılda açılması hedeflenen Üniversitemiz Öğrenci Yaşam Merkezi, Spor Bilimleri Fakültesi ile Tribün İnşaatlarında çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ve beraberindeki heyet, inşaatlarda incelemelerde bulundu.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ve beraberindeki heyet ilk olarak, toplam inşaat alanı 15.265 metre kare olan Öğrenci Yaşam Merkezini inceledi. Rektörümüz incelemeler esnasında, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sayın Kayhan KOYUNCU’dan son durum hakkında bilgiler aldı.

Sosyal ve Kültürel Hayata Çok Önemli Katkılar Sağlayacak

Hizmete sunulduğunda öğrencilerimizin eksikliğini hissettiği birçok sosyal ve kültürel ihtiyaca cevap verebilecek olan Öğrenci Yaşam Merkezi bünyesinde; Sinoplu esnaflarımızın kiralayabileceği 14 adet dükkan, 1 adet sinema, banka ve kargo şubeleri için ayrılan ofisler, 2500 kişilik öğrenci ve personel yemekhaneleri, 8 adet öğrenci kulüp odası, 2 adet öğrenci temsilcisi odası ile fuaye alanları gibi bir çok alan bulunuyor.

Üniversitemiz Spor Kompleksi Tamamlanıyor

FİFA standartlarına uygun Atletizm Pisti ve Sentetik Yüzeyli Futbol Sahasının bitirilmesinin ardından kısa bir süre önce yapımına başlanılan Spor Bilimleri Fakültesi ve tribün inşaatlarında da sona gelindi.

Hummalı Çalışmalar Devam Ediyor

2019-2020 Akademik Yıla yetiştirilmesi için hummalı ve titiz çalışmaların sürdürüldüğü inşaatları gezen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Spor Bilimleri Fakültesi Binası ve Tribün inşaatı tamamlandığında spor kompleksimiz eksiksiz bir şekilde öğrencilerimizin kullanımına sunulacak. Bu sayede öğrencilerimiz ilgilendikleri alanlarda spor etkinliklerini diledikleri gibi yapabilme imkânı bulacaklar. Ayrıca uluslararası standartlardaki atletizm pisti ile birlikte üniversitemizde önemli organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğiz.” dedi.

Yeni Kampüs alanımız ve binalarımız tamamlandığında öğrencilerimizin sosyal ve kültürel açıdan birçok ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Bizler Sinop Üniversitesi ailesi olarak gayret göstermeye; üniversitemiz ve bu şehrin geleceği için çalışmaya devam ediyoruz. Başlatmış olduğumuz inşaatlarımızı söz verdiğimiz gibi bir bir tamamlıyoruz. Selçuklu Mimarisi örnek alınarak yükselen Yeni Kampüs Alanımız tamamlandığında, öğrencilerimizin sosyal olanakları ve modern fiziki alt yapısı ile güçlü bir ortamda eğitim görmelerine imkân sağlayacak.” dedi.

İncelemelerde Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’a; Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Sayın Kayhan KOYUNCU, Sağlık Kültür Daire ve Spor Daire Başkanı Sayın Namık SUCU ile Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personeli eşlik etti.