Üniversitemizin İhtisaslaşma Alanları Masaya Yatırıldı

Üniversitemizin İhtisaslaşma Alanını/Alanlarını Belirleme Komisyonu, ihtisaslaşma alanlarıyla ilgili yaptıkları çalışmaları, Kalite Komisyon üyelerine sundular.

Senato Toplantı Odasında gerçekleştirilen toplantıya, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK ve Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, Fakülte Dekanlarımız, Meslek Yüksekokul Müdürlerimiz ve Komisyon Üyeleri katıldı.

Üç farklı taslak konu üzerinde sunumların yapıldığı toplantıda ilk olarak, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Birol BAKİ, “Su Ürünleri/Balıkçılık” başlığı altında sunum gerçekleştirdi. Sayın Doç. Dr. Birol BAKİ yaptığı sunumda kültür balıkçılığı ve kapalı devre balıkçılık sistemi üzerine ihtisaslaşmanın sosyal ve ekonomik öneminden bahsetti.

Daha sonra Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sedat İPAR, “Kültürel Miras: Keten ve Keten Ürünleri” üzerine ihtisaslaşmanın bölgenin toplumsal, ekonomik ve turizmine yönelik yapacağı katkılardan bahsetti.

Son olarak Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Sayın Dr. Hüseyin ŞAHİNER ise “Sürdürülebilir Enerji Teknolojileri ve Çevresel Miras” üzerine ihtisaslaşmanın ülkemiz ve bölgemiz üzerindeki önemini detaylarıyla anlattı.

Toplantı sonunda genel bir değerlendirme gerçekleştiren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “İhtisaslaşma ile Üniversitemizin yol haritası netleşecek ve İlimize önemli ölçüde katma değer sağlayacağız. Tabi Üniversitemizin İhtisaslaşma alanını belirleme çalışmamız buradaki toplantıyla sınırlı değil. Özellikle dış paydaşlarımızdan gelen fikirlere de açığız. Onların önerileri ve taleplerini önemsiyoruz. Bu konuda bize katkı sağlamak isteyen dış paydaşlarımız, komisyonumuzla yada Üniversitemiz Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile de irtibata geçebilirler.” dedi.