Üniversitemiz Kurumsal Dış Değerlendirme Sürecini Başarıyla Tamamladı

Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı tarafından 17-19 Haziran 2019 tarihleri arasında Üniversitemizde gerçekleşen Kurumsal Dış Değerlendirme süreci sona erdi.

Sayın Prof. Dr. Mualla YALÇINKAYA (Karadeniz Teknik Üniversitesi) başkanlığında Sayın Prof. Dr. Ali ŞEN (İstanbul Kültür Üniversitesi), Sayın Prof. Dr. Cemil ÖZTÜRK (Marmara Üniversitesi), Sayın Doç. Dr. Dilek ÖZMEN (Manisa Celal Bayar Üniversitesi), Sayın Doç. Dr. Oktay YILDIZ (Karadeniz Teknik Üniversitesi), Sayın Sema GÜNDEM (Ondokuz Mayıs Üniversitesi) ve Sayın Betül KÜÇÜK’ten (Çankırı Karatekin Üniversitesi) oluşan Değerlendirme Takımı, üç gün süreyle Üniversitemizin akademik ve idari bilimlerinde incelemelerde bulunarak personelimiz ve öğrencilerimizle görüşmeler gerçekleştirdiler.

Görüşmelerde Üniversitemizdeki kalite güvence sistemi çalışmaları, Üniversitemizin stratejik hedefleri, paydaşlarımızla yürüttüğümüz ortak çalışma ve bu hedeflerimizin bölgesel ve ulusal kalkınmadaki yeri ele alındı. Ziyaret sürecinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Nihat DALGIN, Üniversitemiz Kalite Komisyonu, Araştırma Merkezlerimiz ve Senato üyelerimizle bir araya gelen Dış Değerlendirme Takımı üyeleri, birimler itibariyle yürütülen kalite çalışmalarına ilişkin bilgi aldılar.

Değerlendirme Takımı ayrıca üniversitemiz akademik birimlerinden; Fen Edebiyat Fakültemiz, Mühendislik ve Mimarlık Fakültemiz, Sağlık Yüksekokulumuz, İlahiyat Fakültemiz, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz ve Ayancık Meslek Yüksekokulumuz ile görüşmeler gerçekleştirdiler. Burada Akademik birimlerimizdeki dekan, dekan yardımcıları, müdürler, müdür yardımcıları, akademik - idari personel ve öğrencilerimizle ayrı ayrı toplantılar icra edildi.

Aynı zamanda Üniversitemizin dış paydaşları olan kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarının temsilcileriyle de görüşmeler gerçekleştirildi. Yapılan tüm bu görüşmeler sonucunda Değerlendirme Takımı tarafından Üniversitemizin güçlü yönleri ve geliştirilmesi gereken unsurlar tespit edilerek eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmaların yer aldığı bir "Çıkış Bildirimi" hazırlandı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı üyeleri ziyaretlerinin son günü Üniversitemiz birim yöneticileriyle değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiler.

Toplantıda Üniversitemizdeki dış değerlendirme süreci sonrası değerlendirme takımı tarafından hazırlanan “Çıkış Bildirimi” Takım Başkanı Sayın Prof. Dr. Mualla YALÇINKAYA tarafından okundu.

Hazırlanan raporda Üniversitemizin Güçlü yanları ve gelişmeye açık yönleri maddeler halinde birim yöneticilerimizle paylaşıldı.

Toplantının kapanışında bir konuşma yapan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Kıymetli Değerlendirme Takımı Başkanımıza ve Üyelerimize ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. Bizler Sinop Üniversitesi olarak kalite süreçlerine büyük önem veriyoruz. Bir taraftan üniversitemizi büyütürken diğer taraftan sunmuş olduğumuz hizmetlerin kalitesini artırmak ve sürekli iyileştirmek için de çalışıyoruz.  Şüphesiz bu ziyaretle hem gelişime açık yönlerimizi hem de güçlü yönlerimizi açık bir şekilde görme fırsatımız oldu. Ekibimizin değerlendirmelerini ve tavsiyelerini bizler de baş tacı ederek uygulamaya koyacağız. Sinop Üniversitesi olarak kalitemizi daha da geliştireceğimiz noktasında iddialıyız. Bugün dış değerlendirme sürecimizin başarıyla tamamlanması siz değerli personelimizin başarısı. Bu sebeple Üniversitemizin tüm mensuplarına bir kez daha şükranlarımı sunuyor, Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımımıza ziyaretleri ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı karşılıklı soru-cevap bölümüyle sona erdi. Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı Üyeleri, Sinop Tarihi Cezaevi, Akliman ve Hamsilos tabiat parkı ve Bektaşağa Göleti gezilerinin ardından şehrimizden ayrıldılar.