Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci Devam Ediyor

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Değerlendirme Takımı tarafından Üniversitemizde yürütülen Kurumsal Dış Değerlendirme süreci devam ediyor.

Değerlendirme takımı üyeleri ziyaretlerinin ikinci gününde Üniversitemiz Akademik ve İdari birimleriyle görüşmeler gerçekleştirerek, Üniversitemizdeki kalite güvence sistemi uygulamaları hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı, ziyaretlerinin ikinci gününde ilk olarak Ayancık Meslek Yüksekokulumuzu ve Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizi ziyaret ettiler.

Değerlendirme Takımından Ayancık Meslek Yüksekokulumuza Ziyaret

Sayın Prof. Dr. Mualla YALÇINKAYA (Karadeniz Teknik Üniversitesi) başkanlığında; Sayın Prof. Dr. Cemil ÖZTÜRK (Marmara Üniversitesi), Sayın Doç. Dr. Dilek ÖZMEN (Manisa Celal Bayar Üniversitesi), Sayın Doç. Dr. Oktay YILDIZ (Karadeniz Teknik Üniversitesi) ve Sayın Sema GÜNDEM’den (Ondokuz Mayıs Üniversitesi) oluşan ilk grup Ayancık Meslek Yüksekokulumuza ziyarette bulundu. Ziyarete Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN da eşlik etti.

Değerlendirme Takımı üyeleri Ayancık Meslek Yüksekokulumuzda ilk olarak Müdürümüz Sayın Öğr. Gör. Recep AYKAN, Müdür Yardımcılarımız Sayın Öğr. Gör. Dr. Günseli ACAR ve Sayın Öğr. Gör. Şemseddin ULUÇAM ile bir araya geldi.

,

Ardından Ayancık Meslek Yüksekokulumuzda görevli Akademik Personelimiz ve öğrencimizle de görüşmeler gerçekleştirdiler.

Rektörümüz ve Değerlendirme Takımı üyeleri daha sonra Ayancık Meslek Yüksekokulu binamızda incelemelerde bulunarak Ayancık Meslek Yüksekokulumuz ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü sonucunda kurulan Ahşap Oyuncak Atölyesini gezdiler.

Değerlendirme Takımından Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemize Ziyaret

Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı Üyeleri Sayın Prof. Dr. Ali ŞEN (İstanbul Kültür Üniversitesi) ve Sayın Betül KÜÇÜK’ten (Çankırı Karatekin Üniversitesi) oluşan ikinci grup ise Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizi ziyaret ettiler. Takım Üyeleri ziyarette ilk olarak Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI, Dekan Yardımcılarımız Sayın Dr. Öğr. Üyesi Sayın Candaş CAN ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Duygu ÇERİ ile bir toplantı gerçekleştirdiler.

Ardından Fakültemizde görevli Akademik Personelimiz, Araştırma Görevlilerimiz ve öğrencimizle görüşmeler gerçekleştirdiler.

İlahiyat Fakültemiz ile Toplantı

Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı Üyeleri öğleden sonraki programlarında ise İlahiyat Fakültesi Dekanımız ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Dekan Yardımcılarımız Sayın Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer BARLAK ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Faruk ÖZDEMİR ile bir toplantı gerçekleştirdiler.

Değerlendirme Takımı daha sonra İlahiyat Fakültemizde görevli Akademik Personelimiz, Araştırma Görevlilerimiz ve öğrencimizle görüşmeler gerçekleştirdiler.

Değerlendirme Takımı daha sonra Üniversitemiz Daire Başkanları ve Birim Koordinatörlerimizle görüşmeler gerçekleştirdiler.

Görüşmelerde birimlerimizin Üniversitemiz kurumsal yapısına ve kalite sürecine katkıları ile birimlerin stratejik hedefleri ele alındı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı ikinci günün sonunda Üniversitede bulunan araştırma birimi yöneticileri ve birimlerimizdeki idari personelimizle de bir toplantı gerçekleştirdiler.

Toplantıda araştırma birimlerinin ve idari personelimizin hedefleri ve bu hedeflerin kurumun stratejik hedefleri içindeki yeri, personelimizin yönetim ile ilişkileri, kalite güvence sistemindeki rolleri, mesleki gelişimi ve motivasyonları ile kurum içi iletişim gibi hususlar ele alındı.