Üniversitemizde Kurumsal Dış Değerlendirme Süreci Başladı

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Değerlendirme Takımı, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve kalite süreçlerini değerlendirmek üzere Üniversitemizde bir dizi görüşme gerçekleştirdiler.

Sayın Prof. Dr. Mualla YALÇINKAYA (Karadeniz Teknik Üniversitesi) başkanlığında Sayın Prof. Dr. Ali ŞEN (İstanbul Kültür Üniversitesi), Sayın Prof. Dr. Cemil ÖZTÜRK (Marmara Üniversitesi), Sayın Doç. Dr. Dilek ÖZMEN (Manisa Celal Bayar Üniversitesi), Sayın Doç. Dr. Oktay YILDIZ (Karadeniz Teknik Üniversitesi), Sayın Sema GÜNDEM (Ondokuz Mayıs Üniversitesi) ve Sayın Betül KÜÇÜK’ten (Çankırı Karatekin Üniversitesi) oluşan Değerlendirme Takımı, ilk olarak Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ı makamında ziyaret ettiler.

Görüşmede 17 – 19 Haziran 2019 tarihleri arasında Üniversitemizde yürütülecek saha çalışması ve değerlendirme toplantıları ele alındı.

Kalite Komisyon Üyeleriyle Toplantı

Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı, daha sonra Senato Toplantı Salonu’muzda Üniversitemiz Kalite Komisyonu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda Üniversitemiz tarafından oluşturulan kalite güvence sistemi çalışmaları, Üniversitemizin stratejik hedefleri, bu hedeflerin bölgesel ve ulusal kalkınmadaki yeri ele alındı. Üniversitemiz Kalite Yönetim Komisyonu Başkan Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK'ın sunumu sonrası soru-cevap bölümü ile toplantı sona erdi.

Senato ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle Toplantı

Ardından Üniversitemiz Senato ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı, eğitim-öğretim, araştırma ve idari süreçlerde Üniversitemizin yönetimsel yaklaşımı, sürekli iyileşme yaklaşımı ve bu kapsamda elde edilen sonuçları değerlendirdi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı daha sonra üç farklı gruba ayrılarak akademik birimlerimizle görüşmeler gerçekleştirdiler.

Fen Edebiyat Fakültemiz ile Toplantı

Değerlendirme Takımı üyelerinden oluşan ilk grup Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Kamil DEMİRCİ, Dekan Yardımcılarımız Sayın Dr. Öğr. Üyesi Halil KOÇ ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Hasan BARLAK ile bir araya geldiler.

Ardından Fen Edebiyat Fakültemizde görevli Akademik Personelimiz, Araştırma Görevlilerimiz ve öğrencimizle görüşmeler gerçekleştirdiler.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültemiz ile Toplantı

Değerlendirme Takımı üyelerinden oluşan ikinci grup Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Şükrü ÇELİK, Dekan Yardımcılarımız Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ali TİFTİKÇİ ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Can CANOĞLU ile bir toplantı gerçekleştirdiler.

Sonrasında ise Mühendislik ve Mimarlık Fakültemizde görevli Akademik Personelimiz, Araştırma Görevlilerimiz ve öğrencimizle buluştular.

Sağlık Yüksekokulumuz ile Toplantı

Değerlendirme Takımı üyelerinden oluşan üçüncü grup ise Sağlık Yüksekokulu Müdürü Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin ERDEM, Müdür Yardımcıları Sayın Dr. Öğr. Üyesi Sayın Dilek SAĞIR ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Tuğba YARDIMCI GÜREL ile görüştüler.

Daha sonra Sağlık Yüksekokulumuzda görevli Akademik Personelimiz, Araştırma Görevlilerimiz ve öğrencimizle görüşmeler gerçekleştirdiler.

Değerlendirme Takımı üyeleri gerçekleşen görüşmelerde; Akademik birimlerimizin hedefleri ve bu hedefleri stratejik planımız içerisindeki yeri, paydaşların süreçlere katılımı, kalite süreçleri, mevcut programların öğrenme çıktıları, AR-Ge kapsamındaki faaliyetler ve sürekli iyileşme yaklaşımları hakkında bilgiler aldılar.

Üniversitemiz Dış Paydaşlarıyla Toplantı

Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı üyeleri birinci günün sonunda Üniversitemiz Paydaşlarıyla bir toplantı gerçekleştirdiler.

Paydaşlarımız adına toplantıya; Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın M. Kazım AÇIKBAŞ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Melih KELEŞ, Tarım İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Sayın Tülin ERDEM, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Sayın Melih ERDEM, Sayın Perihan ÖZPINAR, İl Müftü Yardımcısı Sayın Kamil TUNCEL, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Sayın Cem Levent YÜCEL, KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sayın Berkol ALEVLİ, OSB Yönetim Kurlu Başkanı Sayın Kurtuluş KAYA, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Sayın Ahmet ÇOBANOĞLU ve iş adamları Sayın Fatih UYSAL ile Sayın Tuncay YURBAŞ katıldı.

Toplantıda dış paydaşların görüş, öneri, talep ve beklentileri dinlendi. Üniversitemizin dış paydaşlara sunduğu katkılar konuşuldu. Ayrıca Üniversitemiz ile paydaşlarımızın yürüttüğü ortak çalışmalar da ele alındı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Değerlendirme Takımı, 19 Haziran 2019 Çarşamba gününe kadar Üniversitemiz Akademik ve İdari birimleriyle kalite sürecine ilişkin görüşmelerde bulunmaya devam edecekler.