Üniversitemiz Enerjisini Güneşten Alacak

Üniversitemiz ile Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında Üniversitemiz ile Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün hizmet binalarındaki enerji ihtiyacı AB finansmanıyla kurulacak güneş panellerinden karşılanacak.

Hazırlanan ortak projede Avrupa Birliği tarafından Üniversitemiz ve Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne 200 bin Euro tahsis edilmesi planlanıyor. Hazırlanan işbirliği protokolü Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ile Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sayın Oğuzhan KURT tarafından imza altına alındı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla Sinop’taki il müdürlüğümüz aracılığıyla bir iş birliği protokolü yapıyoruz. Bu iş birliği protokolümüz Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye gönderilecek olan, Sinop’a tahsis edilecek olan 200 bin Euroluk güneş paneli oluşturma projesi. Bu proje 15 Temmuz Yerleşkemizdeki binalarımızın, rektörlük binamızın aydınlatılmasında ve enerji ihtiyacının giderilmesine kullanılacak. Bu yılsonuna kadar bu projemizin Avrupa Birliği tarafından kabul edileceğini ümit ediyoruz. 2020 yılının ilk 6 ayı içerisinde gerek rektörlüğümüz, gerekse Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün hizmet binasında güneş enerjisine geçmiş olacağız diye düşünüyoruz” dedi.