2019 Prof. Dr. Fuat SEZGİN Yılı Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısına katıldı.

Rektörümüze toplantıda Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğrencisi Sayın Burcu KAYA, İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Sayın Nuran KESKİN, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğrencisi Sayın Esra ESER ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Sayın Banu TURHAN ERGÜN eşlik etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN 2019 Prof. Dr. Fuat SEZGİN Yılı Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Medeniyet inşa etmek, her topluma nasip olan bir haslet değildir. Biz, bu konuda şanslı bir milletiz. Her şeyden önce dinimiz olan İslam’ın kadim ve çok zengin bir medeniyet birikimi var. İslam ilim adamlarının; tıptan astronomiye, matematikten kimyaya, fizikten siyaset bilimine kadar dünyaya kazandırdıkları birikim, bugün dahi insanlığın yolunu aydınlatmayı sürdürüyor” dedi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, geçen yıl 1 Temmuz’da hayatını kaybeden Sayın Prof. Dr. Fuat SEZGİN’i bir kez daha rahmetle ve saygıyla yâd ederek, merhum Fuat SEZGİN’in Türkiye’ye ve milletine derin bir muhabbetle bağlı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Sayın Prof. Dr. Fuat SEZGİN Yılı'nın Türkiye, İslam dünyası ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı için düzenlenen kısa filmle başlayan programa, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat OKTAY, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa VARANK, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Başkanı Sayın Mecit ÇETİNKAYA, üniversite rektörleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmaların ardından düzenlenen diploma töreninde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı bursu alan Bilim Tarihi Bölümü mezunu lisans ve yüksek lisans mezunu 9 öğrenciye diplomalarını verdi.

Programda katılımcılara hatıra para, hatıra pul ve Sayın Prof. Dr. Fuat SEZGİN'in kitabı hediye edildi.