İlahiyat Fakültesi Ailesi, Ramazan Etkinliklerinde Buluştu

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesinde düzenlenen Ramazan Etkinliklerinde,  öğrencilerimiz ve personelimiz, Ramazanın bereketini birlikte yaşadılar. Ayrıca etkinlik alanında Kızılay tarafından kurulan kan bağışı standına öğrencilerimiz rekor oranında kan bağışında bulundular.

İlahiyat Fakültemiz yerleşkesinde düzenlenen Ramazan Etkinliklerine; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ın yanı sıra; Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Dekan Yardımcılarımız Sayın Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer BARLAK, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Faruk ÖZDEMİR, Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Sayın Dr. Serdar BAYRAM, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesinden Sayın Köksal ÖNER, Akademik-İdari Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN iftar öncesi İlahiyat Fakültesi bahçesinde kurulan iftar alanını gezerek öğrencilerimizle sohbet etti, yemek dağıtan personele kolaylıklar diledi.

Öğrencilerimiz tarafından yapılan Kur’an –ı Kerim tilaveti ve duaların ardından kurulan gönül sofrasında davetliler, personelimiz ve öğrencilerimiz hep birlikte iftarlarını açtılar.

İftar sonrası bir konuşma yapan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, İlahiyat Fakültemizin bu yıl ilk mezunlarını vereceğini belirterek bu güzel etkinlik vesilesiyle mezun olan öğrencilerimizi tebrik etti.

Bu etkinlikle tüm öğrencilerimizin birlik ve beraberlik duyguları içinde hocalarıyla bir Ramazan etkinliği geçirmelerini amaçladıklarını ifade eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, sahura kadar devam edecek programlara katılan davetlilere, personelimize ve öğrencilerimize teşekkür etti. Rektörümüz ayrıca etkinlik alanında kan bağışlarını kabul eden Kızılay yetkililerine de şükranlarını sunarak bağışta bulunacak öğrencilerimizi kutladı.

Rektörümüzün konuşmalarının ardından İlahiyat Fakültesi Ramazan etkinliği, öğrencilerimiz tarafından yapılan Yasin Tilâveti ve Teravih Namazı ile devam etti.

Ardından İlahiyat Fakültemizin avlusunda öğrencilerimizle sohbet eden Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, mezunlarımızla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilerimiz etkinlik boyunca Kızılay tarafından kurulan kan bağışı stantlarına giderek kan bağışında bulundular. Öğrencilerimizin kan bağışı gece boyunca devam etti.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Murat GÖK, Öğr. Gör. Sayın Barış YAŞAYANCAN ile İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Sayın Hasan Kemal BIYIK, Öğr. Gör. Sayın İsmail IŞIK ve Arş. Gör. Sayın İbrahim TOPRAK tarafından hazırlanan tasavvuf müziği dinletisi ve sema gösterisi büyük beğeni topladı.

Daha sonra öğrencilerimiz tarafından Konferans Salonunda gerçekleştirilen tiyatro gösterisi katılımcılar tarafından keyifle ve ilgiyle izlendi.

İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Sayın Hasan Kemal BIYIK ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan Tasavvuf Musikîsi Dinletisinin ardından program sahur ikramıyla sona erdi.

İlahiyat Fakültesi Ramazan Etkinlikleri, zengin içeriği ve unutulmaz anlarıyla hafızalara kazındı.