Üniversitemizde “Social Justice in ELT” Sempozyumu

Üniversitemiz, “Social Justice in ELT” Sempozyumuna ev sahipliği yaptı.

11-12 Mayıs 2019 tarihleri arasında Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen sempozyuma, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Keynote Speaker Sayın Prof. Dr. Bill SNYDER, Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Adnan YILMAZ, Proje Eş Araştırmacı Sayın Doç. Dr. Deniz ORTAÇTEPE, Amerikan Büyük Elçiği Eğitim Ateşesi Sayın David FAY ve Sayın Aycan Esen YAMAN ile Ulusal ve Uluslararası üniversitelerden birçok davetli ile Yabancı Dil Eğitimi alan öğrenciler katıldılar.

Sempozyumun açılışında konuşan Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek düzenlenen sempozyumun verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Geleceğin yabancı dil öğretmenleri arasındaki sosyal adalet bilincini artırmak amacıyla düzenlenen sempozyumda, katılımcılar ve kendi projelerini geliştiren dokuz İngilizce Öğretmenliği Programı öğrencisi sırasıyla sosyal adalet konularındaki fikirlerini ve beklentilerini sunumlar eşliğinde katılımcılarla paylaştı.

Sempozyumda ayrıca Keynote Speaker Sayın Prof. Dr. Bill SNYDER moderatörlüğünde interaktif eğitimler de yapıldı.

“Social Justice in ELT” Sempozyumu hakkında bilgiler veren Üniversitemiz Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Adnan YILMAZ ve Proje Eş Araştırmacı Sayın Doç. Dr. Deniz ORTAÇTEPE, “Sempozyum aracılığıyla Türkiye'de dört farklı üniversitede hizmet öncesi öğretmenleri yetiştirerek sosyal adalet konularını Türkiye'de İngilizce öğretim müfredatlarına entegre etmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin kendi bulundukları yerel çevrelerde küçük ölçekli bir sosyal sorumluluk projesi yürütmelerini de sağlayarak, sosyo-ekonomik açıdan Türkiye'deki sosyal adaletsizliği azaltmayı ve eşitliği arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

İngilizce dil öğretmenlerinin sosyal sorumluluklarını, eleştirel düşünme ve bilinçlerinin yanı sıra yaşam boyu öğrenmeye olan bağlılığını geliştirmek amacıyla düzenlenen sempozyum, sertifika ve ödül töreniyle sona erdi.