Yükseköğretim Kalite Kurulu Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı Üniversitemizde

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülmekte olan “Kurumsal Dış Değerlendirme” süreci kapsamında, Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı Üyeleri, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve kalite süreçlerini değerlendirmek üzere Üniversitemize ön ziyarette bulundular.

Sayın Prof. Dr. Mualla YALÇINKAYA (Karadeniz Teknik Üniversitesi) başkanlığında Sayın Prof. Dr. Ali ŞEN (İstanbul Kültür Üniversitesi), Sayın Prof. Dr. Cemil ÖZTÜRK (Marmara Üniversitesi), Sayın Doç. Dr. Dilek ÖZMEN (Manisa Celal Bayar Üniversitesi) ve Sayın Sema GÜNDEM’den (Ondokuz Mayıs Üniversitesi) oluşan Değerlendirme Takımı, ilk olarak Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarete Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK da eşlik etti.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı, daha sonra Senato Toplantı Salonu’muzda Üniversitemiz Yönetimi ve Kalite Komisyonumuzla bir araya geldi.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, düzenlenen toplantıda Üniversitemizdeki eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve kalite güvence sistemi süreçlerine ilişkin Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı üyelerine bilgiler verdi.

Rektörümüz son üç yılda Üniversitemizdeki gelişim, yeni açılan bölümler ve kampüs alanımızda gelinen son aşamayı sunumlar eşliğinde anlattı.

Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı, daha sonra Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK ile birlikte; Kalite Yönetim Birimimiz, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz, Çocuk Üniversitemiz ve Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğümüze ziyarette bulunarak yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aldılar.

Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı ziyaretlerinde, Üniversitemiz öğrencileriyle de görüşmeler gerçekleştirerek öğrencilerimizin kalite sürecine ilişkin düşüncelerini dinlediler.

Takım Başkanı Sayın Prof. Dr. Mualla YALÇINKAYA ve Takım Üyeleri Sayın Prof. Dr. Ali ŞEN, Sayın Prof. Dr. Cemil ÖZTÜRK, Sayın Doç. Dr. Dilek ÖZMEN ve Sayın Sema GÜNDEM daha sonra Su Ürünleri Fakültemizi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzu ziyaret ederek laboratuvarlarımızı ve balık akvaryumunu incelediler.

Değerlendirme Takımı Üyeleri, Üniversitemiz Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezini, Teknoloji Transfer Ofisini, İşyeri Sağlık ve Güvenlik Koordinatörlüğünü, Mahmut Kefevi İslami İlimleri Uygulama ve Araştırma Merkezini  ve Merkez Kütüphanesini de ziyaret ederek birimlerimizin çalışma programı ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldılar.

Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı Üyeleri, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Spor Kompleksi, Konferans Salonu, Öğrenci-Personel Yemekhanesi, öğrenci kantini ve laboratuvarlarımızı gezerek incelemelerde bulundular. Öğrenim mekanlarını kullanan öğrencilerimizle sohbet ettiler.

Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı Üyeleri daha sonra Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesini ziyaret ederek Güzel Sanatlar Fakültemizin müzik ve resim atölyesi ile İlahiyat Fakültemizin okuma salonu ve bilgisayar laboratuvarında incelemelerde bulundular.

Değerlendirme Takımı, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ziyaretleriyle programlarını sonlandırdılar.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN ziyaret sonrası Kurumsal Dış Değerlendirme Takımı Üyeleri ile karşılıklı değerlendirmelerde bulundu.