Ünlü Spiker Zafer KİRAZ Üniversitemizde

Öğrencilerimizi farklı alanlarda, konularında uzman isimlerle buluşturmaya devam eden Üniversitemiz, ünlü Spiker Sayın Zafer KİRAZ’ı konuk etti.

Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Gelecek Elim(n)izde Öğrenci Kulübü tarafından Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen seminere; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Cem Cüneyt ERSANLI, Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet ATLI, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz ile Akademik-İdari Personelimiz ve öğrencilerimiz katıldılar.

Programın açılışında konuşan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Kurum olarak nezaket ve etkili iletişime önem verdiklerini belirterek, "Çevremizle sağlıklı iletişim kurmamız dilden geçer. Zafer Bey bugün bize bunu anlatacak. Kendisine davetimizi kırmayarak bizlerle buluştuğu için teşekkür ediyorum" dedi.

Sinop Üniversitesi personeli ve çok sayıda öğrencimizle bir araya gelen ünlü Spiker Sayın Zafer KİRAZ “Mülakat Teknikleri, Beden Dili Eğitimi” temalı interaktif söyleşisinde genel olarak diksiyon eğitimi, algı yönetimi, beden dili, etkili konuşma, renklerin dili, empati kurma gibi konularda bilgiler verirken iletişimde ve mülakatta dikkat edilmesi gereken püf noktaları uygulamalı olarak katılımcılarla paylaştı.

Söyleşisinde 34 yıldır yayın dünyasının içinde olduğuna işaret eden Spiker Sayın Zafer KİRAZ, grup derslerinin yanı sıra bu tür etkinlikler vasıtasıyla birçok kişiye ulaşıp tecrübelerini aktardığını söyledi.

Ünlü Spiker Sayın Zafer KİRAZ, Türkçe’de 128 bin kayıt altında bulunan kelime olmasına rağmen toplumun, gündelik yaşamda 40 ile 70 kelime arasında değişen bir söz dağarcığıyla iletişim kurmaya çalıştığını dolayısıyla da insanların birbirini anlamakta güçlük çektiğini dile getirdi.

Sayın Zafer KİRAZ “Çocuklarımız yoğun sınav temposu içinde, hâl böyle iken bir de Türkçe doğru düzgün öğretilmiyor. Lütfen Türkçeyi doğru düzgün, hakkıyla öğretin. Hani, yani, aynen, falan filan gibi kelimeleri lütfen kullanmayın” şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Sayın Zafer KİRAZ söyleşisinde diyafram ve nefes eğitimini de uygulamalı olarak göstererek mülakatta karşılaşılabilecek muhtemel durumlar ve koşullar hakkında öğrencilerimize bilgiler verdi.

Konuşmalarının ardından Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Ünlü Spiker Sayın Zafer KİRAZ’a hediye takdiminde bulundu.

Program sonunda seminere katılan tüm davetlilere "Katılım Belgesi" takdim edildi.