Üniversitemiz Kurumsal Dış Değerlendirme Sürecine Hazır

Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyesi Sayın Doç. Dr. İlker Murat AR, Dış Değerlendirme sürecine ilişkin ön hazırlık ve bilgilendirmelerde bulunmak üzere Üniversitemize geldi.

Ziyaretinde ilk olarak Daire Başkanları ve Araştırma Merkezleri Müdürleriyle bir toplantı gerçekleştiren Sayın Doç. Dr. İlker Murat AR, Kalite Güvence Sistemi çalışmaları hakkında karşılıklı değerlendirmelerde bulundu.

Ardından Fen Edebiyat Fakültemiz ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültemizi ziyaret eden Sayın Doç. Dr. İlker Murat AR, Fakültelerimiz Yönetimi, Akademik Personelimiz ve öğrencilerimizle görüşmeler gerçekleştirdi. Sayın Doç. Dr. İlker Murat AR’a ziyaretlerinde Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK eşlik etti.

Ön ziyaret kapsamında Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi, Üniversitemiz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek Akademik-İdari Personelimiz ve öğrencilerimize Dış Değerlendirme sürecine ilişkin bilgiler verdi.

Ardından İlahiyat Fakültemiz ve Güzel Sanatlar Fakültemizi ziyaret eden Sayın Doç. Dr. İlker Murat AR, Fakültelerimiz Yönetimi, Akademik personelimiz ve öğrencilerimizle görüşmeler gerçekleştirdi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyesi Sayın Doç. Dr. İlker Murat AR ziyaretler sonrası Rektörlük Makamında, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL ve Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK ile ziyaretlerine ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda Üniversitemizdeki Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları ve dış değerlendirme süreci ele alındı. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, “Sinop Üniversitesi Yönetimi olarak hedefimiz Üniversitemizin mevcut şartlarını yürütülen kararlı çalışmalarla daha da ileriye taşımaktır. Bu kapsamda YÖKAK Başkanlığı tarafından yürütülen Kurumsal Dış Değerlendirme Programı sonrasında Sinop Üniversitesi’nin daha iyi noktalara geleceğine inanıyoruz.’’ şeklinde konuştu.