Çanakkale Şehitlerimiz Üniversitemizde Anıldı

Çanakkale Deniz Zaferimizin 104. Yıl dönümü kapsamında Üniversitemiz tarafından düzenlenen şiir okuma yarışması ve tiyatro gösterisi duygu dolu anlara sahne oldu.

Üniversitemiz Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen programa; Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, Rektör Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK, Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Şükrü ÇELİK, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, Üniversitemiz Akademik-İdari Personeli ve öğrencilerimiz katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda , Çanakkale Şehitlerimiz ve Yeni Zelanda’daki menfur terör saldırısında şehit düşenler için Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Sayın İsmail IŞIK tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.

Program Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Bir Destan Anlatılmayı Bekliyor” isimli şiir okuma yarışmasıyla devam etti.

Yarışmada, Çanakkale Destanının anlatıldığı birbirinden güzel şiirleri büyük bir coşkuyla okuyan öğrencilerimiz, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattılar.

Öğrencilerimiz Çanakkale şiirlerini en güzel şekilde okuyabilmek için kıyasıya mücadele ettiler.

Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yarışmanın birincisi seçilen İlahiyat Fakültesi Öğrencimiz Sayın Sare UZUNER’e ödülünü Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN takdim etti.

Yarışmanın ikincisi olan Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencimiz Sayın Ubeyt Salih’e ödülünü Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL takdim etti.

Yarışmanın üçüncüsü olan Fen Edebiyat Fakültesi  Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencimiz Sayın Savaş ACARCA’ya da ödülünü Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Ahmet TABAK takdim etti.

Ödül töreninde konuşan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederek, dereceye girenleri tebrik etti.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, "Çanakkale şehitlerimize atfedilen bu programımız, Çanakkale’de nasıl muazzam bir kahramanlık mücadelesi verildiğini ve bu vatanın kurtuluşu için hangi badirelerden geçildiğini apaçık bir şekilde bize gösteriyor" dedi.

Program sonunda Üniversitemiz öğrencileri tarafından hazırlanan ve Yönetmenliğini Sayın Enes CANGÜL’ün üstlendiği “Çanakkale'den Mektup” isimli tiyatro gösterisi sergilendi. Sergilenen oyun izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Tiyatro oyununun sonunda Su Ürünleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Hülya TURAN tarafından oyunun yönetmeni Sayın Enes CANGÜL’e hediye takdim edildi.

Üniversitemiz Tiyatro Öğrenci Kulübü Başkanı Sayın Melahat KUŞ’a da Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Şükrü ÇELİK tarafından hediye takdim edildi.