Üniversitemizde “Sigarayı Atın Hayatı Tadın” Paneli

Sinop Valiliği, Üniversitemiz, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Yeşilay Sinop İl Temsilciliği tarafından sigaranın zararlarına dikkat çekmek amacıyla “Sigarayı Atın Hayatı Tadın” temalı bir panel düzenlendi.

Üniversitemiz SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet BERBER Konferans Salonu’nda düzenlenen panele; Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN, İl Jandarma Komutanı Sayın J. Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ, Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Serap USTAOĞLU TIRIL, İl Sağlık Müdürü Sayın Dr. Mehmet ERŞAN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın M. Kazım AÇIKBAŞ, Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli ve öğrenciler katıldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program; KETEM'in desteğiyle sigarayı bırakan vatandaşların röportajlarının yer aldığı video gösterimi ile devam etti.

Ardından “Sigarayı Atın Hayatı Tadın” konulu panelde, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın İbrahim DEMİRCİ, Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Sayın Bilge Bal ÖZKAPTAN ve Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Huriye Demet CABAR tarafından sigaranın fizyolojik ve psikolojik zararları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Moderatörlüğünü Sayın Doç. Dr. Huriye Demet CABAR’ın yaptığı panelde, Dr. Öğr. Üyesi Sayın İbrahim DEMİRCİ, sigara kullanımının olumsuz etkileri ve bağımlılığın psikolojik nedenlerini ele aldı.

Ardından konuşan Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Sayın Bilge Bal ÖZKAPTAN da sigara kullanımının fizyolojik zararları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Programda son olarak söz alan moderatör Sayın Doç. Dr. Huriye Demet CABAR ise, sigaranın hem fiziksel, hem psikolojik bağımlılığa neden olduğunu belirterek, sigara bırakmaya karar verenlerin KETEM ve benzeri kuruluşlar aracılığıyla hedeflerine ulaşabileceğini ifade etti.

Panelin ardından Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın İbrahim DEMİRCİ’ye İl Jandarma Komutanı Sayın J. Kd. Alb. Halil ALTINTAŞ tarafından hediye takdim edildi.

Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Sayın Bilge Bal ÖZKAPTAN’a, İl Emniyet Müdürü Sayın Ercan DAĞDEVİREN tarafından hediye takdim edildi.

Moderatör Sayın Doç. Dr. Huriye Demet CABAR’a ise Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nihat DALGIN tarafından hediye takdim edildi.